Σχόλιο 30 Ιαν

30/01/2014 23:05

Στο χθεσινό σχόλιο είχε αναφερθεί ότι η μέχρι χθες πτωτική πορεία του ΓΔ ήταν βαθιά διόρθωση και όχι πτώση. Η σημερινή κίνηση του ΓΔ ήρθε για να μας δώσει παράταση ισχύος στο συλλογισμό αυτό. Επομένως μπορούμε ακόμη να ισχυριζόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μιά βαθιά διόρθωση και σήμερα είχαμε μιά καλή ανοδική αντίδραση στην διόρθωση αυτή. 

Ας δούμε τα τεχνικά στοιχεία του ΓΔ μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Θετικά 

Περάσαμε έστω και οριακά ξανά εντός του πλαγιοανοδικού καναλιού υπερβαίνοντας την C3, γεγονός που ζωντανεύει ξανά την ανοδική τάση.

Είχαμε ένα μεγάλο σχετικά άσπρο κερί που μας δίνει ένα ανοδικό "καπάκι" σε σχηματισμό με το χθεσινό κερί.

Είχαμε στήριξη κοντά αλλά χωρίς να απειλήσουμε τη ζώνη στήριξης 1095-1110 μον.

Αρνητικά

Για δεύτερη ημέρα αδυνατεί ο ΓΔ να δώσει κλείσιμο πάνω από 1170 μονάδες και γυρίζει αρκετά παρακάτω.

Δεν απειλήθηκε το καθοδικό χάσμα 1183 - 1178 μονάδων

Ο ΓΔ βρίσκεται κάτω των ΑΚΜΟ10,20,30,50 ημερών και υφίσταται η κατερχόμενη πλέον Τ3 να πιέζει αποτελεσματικά την τιμή του.

Τελείωσε η κάθοδος; 

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή ημέρα δεν ήταν απλά μιά αντίδραση και ότι από αύριο θα αρχίσει η άνοδος. Ήταν όμως μιά καλή βάση για να αρχίσει η άνοδος. Τα πρώτα επιβεβαιωτικά στοιχεία που περιμένουμε για να μιλήσουμε για ανοδική βραχυπρόθεσμη τάση είναι η διάσπαση της Τ3 και το γέμισμα του χάσματος. Αν συμβούν αυτά τα δύο τότε αναμένουμε μιά ανοδική κίνηση τριών κυμμάτων που μπορεί να φτάσει στις 1210 ή στις 1234 μονάδες. Επειδή το χρονικό ευρος αυτής της κίνησης θα είναι μικρό τα κύματα μπορεί να μην είναι σαφή αλλά να ολοκληρώνονται ενδοσυνεδριακά. 

Αξίζει κάποιος να προχωρήσει αύριο σε αγορές; Απάντηση στο ερώτημα δίνει η στρατηγική που αναπτύξαμε χθές.

Αποκλείεται να ολοκληρώθηκε η διόρθωση και να ακολουθήσει ανοδική κίνηση που θα δώσει νέα υψηλά; Όχι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά οι πιθανότητες να επαληθευτεί κάτι τέτοιο είναι σήμερα μικρότερες από 30% οπότε δεν μπορεί να αξιολογηθεί για να επηρεάσει τις τοποθετήσεις μας.

Τελευταίο αλλά πολύ σημντικό στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί είναι το εβδομαδιαίο κερί που θα διαμορφωθεί με το αυριανό κλείσιμο. Αν αυριο κλείσει ο ΓΔ κοντά στο άνοιγμα της εβδομάδας (1173 μον) τότε έχουμε πιθανότητες σε συνδυασμό με την ερχόμενη εβδομάδα για ένα εβδομαδιαίο σχηματισμό "πρωινό αστέρι" που έχει ακρως ανοδική πρόγνωση. Αυτό θα το σχολιάσουμε στα σχόλια του Σαβατοκύριακου.

Καλό βράδυ.