Σχόλιο 30-09-14

30/09/2014 23:45

Μια σταθεροποιητική συνεδρίαση είχαμε σήμερα με ένα μικρό άσπρο σώμα στα χαμηλά του μεγάλου μαύρου της Δευτέρας. Τεχνικά για να προκληθεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή πρέπει να ακολουθήσει ένα δεύτερο ανοδικό άσπρο σώμα που να καλύψει το σώμα της Δευτέρας. Σε αντίθετη περίπτωση η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μάλλον μιά ανάπαυλα στην προηγούμενη καθοδική τάση. 

Μπορεί λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση να μην έχει ιδιαίτερη τεχνική σημασία έχει όμως τεράστια ψυχολογική σημασία. Η σημερινή ημέρα επέτρεψε να πάρει η αγορά μιά ανάσα. Σαν το ναυαγό που κατάφερε να βγεί στην επιφάνεια να αναπνεύσει μετά από ένα τεράστιο κύμα και είναι ακόμη ζωντανός αλλά δεν έχει οριστικά σωθεί, έτσι κρατήθηκε ζωντανό και το ανοδικό σενάριο για το  ΓΔ σήμερα. 

 Με τις 1070 μονάδες να είναι το πρώτο σημείο κλειδί και τις 1090 να αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι η υποχώρηση έχει τουλάχιστον προσωρινά τελειώσει το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να περιμένει επιβεβαίωση αυτών των επιπέδων για βραχυπρόθεσμες long θέσεις. Από την άλλη πλευρά,  κοντά είναι οι 1044 μονάδες που η καθοδική διάσπασή τους θα ανοίξει την όρεξη για σορτάρισμα της αγοράς. Στην τρέχουσα κατάσταση το άνοιγμα θέσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση εμπεριέχει πολύ ρίσκο και πρέπει όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό σχόλιο να συνοδεύεται από αυστηρά στοπ με προϋπολογισμένες τις ενδεχόμενες ζημιές.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.