Σχόλιο 4-12-14

04/12/2014 21:42

Μετά απο αναγκαστική διακοπή της καθημερινής ανάλυσης του ΓΔ λόγω έλειψης δεδομένων επανέρχομαι σήμερα με την ανάλυση της σημερινής συνεδρίασης που ήταν ανατρεπτική αλλά όχι καταστροφική.

Ας πάρουμε τα στοιχεία με την σειρά.

Η χθεσινή ημέρα έδωσε την αναμενόμενη ανόδική κίνηση που σημείωσε νέο τοπικό υψηλό κλείσιμο με ταυτόχρονη ανοδική έξοδο από τον υποτιθέμενο τριγωνικό σχηματισμό TRb-TRt. 

Η σημερινή συνεδρίαση όμως ακύρωσε την χθεσινή ανοδική εικόνα χωρίς όμως να έχει σηματοδοτηθεί αντιστροφή της τάσης αν και έχει ολοκληρωθεί ένας βραχυπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός που μένει να επιβεβαιωθεί. Το μοναδικό πραγματικά άσχημο στοιχείο της ημέρας είναι το κλείσιμο κάτω από τις 995 μονάδες που επιστρέφει τον ΓΔ σε βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση αφού η δυσκολία που θα έβρισκε ο ΓΔ στις 1020-25 μονάδες ήταν απόλυτα αναμενόμενη. Η καθοδική τάση που δημιουργήθηκε δεν θα εδραιωθεί (γίνει μεσοπρόθεσμη) αν δεν υπάρξει κλείσιμο κάτω από τους ΑΚΜΟ20-30 ημερών.

Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο όπως στην παρακάτω εικόνα

Αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι η μεσοπρόθεσμη θέση του ΓΔ που θα καθορίσει και την μεσοπρόθεσμη συνέχεια.

Η άποψή μου ότι βρισκόμαστε σε πεντακυματικό καθοδικό κύμα από τον Μάρτιο  του 14 με δύο επικρατέστερα σενάρια που φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα δεν έχει αλλάξει.

Στόχοι και όρια είναι όλα στην εικόνα. Επισημαίνω το όριο για το κόκκινο σενάριο στις 1044 μονάδες και το όριο για το μπλέ στις 1118.

Το γενικό καθοδικό σενάριο (περιλαμβάνει τα δύο βασικά και μερικά εναλλακτικά που δεν παρουσιάζονται εδώ) ακυρώνεται στις 1204 μονάδες όπου επιτυγχάνεται νέο υψηλό.

Καλό βράδυ στους φίλους της ιστοσελίδας.