Σχόλιο 5 Μαρ

05/03/2014 21:42

Παρά τη μικρή υποχώρηση του ΓΔ στη σημερινή συνεδρίαση, η εξέλιξή της ήταν τέτοια που μάλλον θετική μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε. Είχαμε υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο χαμηλό, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είχαμε μιά πρώτη επιβεβαίωση της ανοδικής διάσπασης της αντίστασης του προηγούμενου υψηλού (1306 μον) με την κάτω σκιά του σημερινού κεριού να σταματά ακριβώς σ' αυτό το επίπεδο. Έτσι η R1 άν αύριο δεν διασπαστεί καθοδικά θα μετονομαστεί σε S5 και θα αποτελεί μιά πρώτη και ασθενή στήριξη.

Ο ΓΔ διασπά με ικανοποιητικούς όγκους μία μία τις αντιστάσεις, επιστρέφει με μικρότερους, τις επιβεβαιώνει και συνεχίζει ψηλότερα. Η προοδευτική αυτή κίνηση διατηρεί τον MACD αγοραστικό και τον RSI εκτός υπεραγορασμένων επιπέδων, συνδυασμός που δίνει περιθώρια για συνέχιση της ανόδου.

Το κλειδί για τη συνέχεια είναι η διάσπαση των 1350 μονάδων. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η διάσπαση τότε ο δρόμος ανοίγει όσο και άν ακούγεται τώρα υπερβολικό για τις 1500 μονάδες! καθώς πάνω από τις 1350 δεν υπάρχουν ουσιαστικές αντιστάσεις. Οι 1350 μονάδες δεν είναι όμως καθόλου εύκολες αφού ο ΓΔ κατά την καθοδική του πορεία είχε μείνει στη ζώνη 1250-1350 για περίπου δύο μήνες (αν και τότε οι μετοχές είχαν διαφορετική στάθμιση).