Σχόλιο 5 Μαϊ

05/05/2014 21:05

Μικρή υποχώρηση είχαμε σήμερα για το ΓΔ με μικρό σχετικά τζίρο. Όσο δεν σημειώνεται νέο τοπικό υψηλό (1262 μον) και όσο έχουμε συνεδριάσεις με μικρή σχετικά μεταβολή αλλά το κυριότερο με μικρό τζίρο, τόσο κερδίζει έδαφος η πιθανότητα να βρισκόμαστε σε ένα τελικό διαγώνιο τρίγωνο όπως δείξαμε χτές. Αν επαληθευτεί το σενάριο του τριγώνου θα έχουμε μια μικρή ταλαιπωρία λίγων ημερών ακόμη.

Στο διάγραμμα βλέπουμε τη στήριξη που βρήκε ο ΓΔ στην R1219 που αν δεν διασπαστεί αύριο καθοδικά, δικαιωματικά θα μετονομαστεί σε S1219 αφού πλέον θα αποτελεί στήριξη. Επιπλέον ο ΑΚΜΟ20 ημερών κατερχόμενος με ρυθμό 5-6 μονάδες ανα συνεδρίαση, έφτασε κοντά στο υψηλό της συνεδρίασης και από αύριο πιθανόν να αποτελέσει αντίσταση και να προκαλέσει πιέσεις στο ΓΔ. Για πρώτη φορά σχεδιάζουμε, μετά τη σημερινή ημέρα, μια μη επιβεβαιωμένη γραμμή τάσης (μπλέ διακεκομένη) η οποία αν επιβεβαιωθεί μπορεί να αποτελέσει το πάνω όριο του υποτιθέμενου τριγώνου στο οποίο πιθανόν βρισκόμαστε.

Ο MACD έδωσε οριακό αγοραστικό σήμα που χρειάζεται επιβεβαίωση ενώ ο RSI υποχώρησε ελαφρά χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι σημαντικό.

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν αν θα ενισχυθεί το σενάριο του τριγώνου ή αν θα έχουμε μια αποφασιστική κίνηση που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα.