Σχόλιο 6 Μαρ

06/03/2014 21:01

Σήμερα είχαμε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση όσον αφορά το ΓΔ με δύο όμως έντονα ορατά χαρακτηριστηκά. Πρώτον φαίνεται ότι ο τραπεζικός δείκτης παίρνει "διαζύγιο" για ακόμη μιά φορά από το ΓΔ. Αυτό πρέπει να δούμε αν θα είναι παροδικό ή μόνιμο και θα εξαρτηθεί από το αν τα αποτελέσματα που κοινοποίησε σήμερα η ΤτΕ για τα κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες έχουν προεξοφληθεί ή θα προκαλέσουν πιέσεις και τις επόμενες ημέρες. Δεύτερον υπάρχουν μετοχές που δείχνουν ότι αναλαμβάνουν το ρόλο του οδηγού για να συνεχιστεί η κίνηση του ΓΔ προς τα πάνω άλλες ως "συνήθεις ύποπτοι" και άλλες για πρώτη φορά εδώ και καιρό.

Στην τεχνική εικόνα του ΓΔ βλέπουμε ότι μία ασθενής αντίσταση διαμορφώνεται στις 1336 μονάδες ενώ η πρώην αντίσταση των 1306 μονάδων αποτελεί πλέον ασθενή στήριξη. Οποιαδήποτε κίνηση μεταξύ αυτών των επιπέδων δεν έχει σχεδόν καμία σημασία για αύριο και την επόμενη εβδομάδα και δεν αλλάζει την τεχνική εικόνα του ΓΔ.

Προσοχή χρειάζεται τυχόν κίνηση κάτω από την Τ1 (αύριο 1298), καθώς η διάσπαση αυτή θα είναι αφορμή για να χαλάσει το όποιο θετικό κλίμα διατηρείται ακόμη στην αγορά. 

Στόπ για τους γρήγορους της αγοράς ή τους πρόσφατα τοποθετημένους, αποτελεί κατά τη γνώμη μου η S4 (1287). Διάσπαση αυτής της γραμμής θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμη τάση προς την περιοχή των 1245-1260 μονάδων (ΑΚΜΟ50,30 - Τ4).

Στα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία αξίζει να επισημάνουμε το ανάποδο σφυρί της σημερινής συνεδρίασης και τις πάνω σκιές των δύο τελευταίων συνεδριάσεων που δίνουν το σχηματισμό της "λαβίδας" που έχει καθοδική πρόγνωση.

Ο MACD παραμένει ανοδικός και ο RSI υποχώρησε ελαφρά παραμένοντας σε "καλή" περιοχή και εκτός υπεραγορασμένου επιπέδου (64). 

Μπορεί λόγω της ανακοίνωσης για της τράπεζες να υπάρξει βραχυπρόθεσμη πίεση η οποία ίσως να έχει έντονες αναταράξεις και τρομοκρατικό κάτω. Κλείσιμο κάτω από την S4 δεν θα είναι για καλό. Οι πιό συντηρητικοί ας βάλουν και ένα φίλτρο στο χαμηλό της Δευτέρας (1280). Από εκεί και κάτω αναζητείται στήριξη που δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα αν θα βρεθεί κοντά ή μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα. Από την άλλη πλευρά και επειδή ο βαθμός προεξόφλησης των ανακοινώσεων δεν μπορεί να εκτιμηθεί, δεν αποκλείεται από αύριο οι τράπεζες μετά από μια αρχική ίσως βύθιση να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για κίνηση προς βορά.