Σχόλιο 6 Μαϊ

06/05/2014 20:14

Με μία κατακόκκινη συνεδρίαση συνεχίστηκε σήμερα η πορεία του ΓΔ, αφού το πράσινο εμφανίστηκε μόνο στιγμιαία στο άνοιγμα και κάθε μέρα ενισχύεται η πιθανότητα να βρισκόμαστε σε ένα κύμα 5 που έχει τη μορφή ενός τελικού διαγώνιου τριγώνου. Ο τζίρος συνεχίζει μειωμένος σε όλους σχεδόν τους τίτλους και αν εξαιρέσουμε τα 73εκ συναλλαγών της Eurobank απομένουν 62εκ συναλλαγών για το υπόλοιπο ταμπλό.

Χωρίς να έχουμε σήμερα κάποιο αξιόλογο τεχνικό στοιχείο το μόνο που αποκομίσαμε από τη συνεδρίαση είναι η ουσιαστική ακύρωση της γραμμής των 1219 μονάδων αφού διασπάστηκε και δευτερη φορά καθοδικά ( το ίδιο είχε συμβεί και ανοδικά).

Αν υιοθετήσουμε το σενάριο του τριγώνου ως την επικρατέστερη εκδοχή για τη συνέχεια, έχουμε με μεγάλη πιθανότητα οριοθετήσει το πάνω όριο του τριγώνου αυτού με την μπλε διακεκομένη γραμμή και περιμένουμε το ανοδικό γύρισμα για να οριοθετήσουμε και το κάτω όριο. Θα μπορούσαμε να έχουμε θέσει ως κάτω όριο του υποτιθέμενου αυτού τριγώνου την S1184. Δεν το κάνουμε στην παρούσα φάση γιατί το χαμηλό της 16/4 θεωρούμε ότι είναι το τέλος του κύματος 3, επομένως η αρχή του κύματος 5 είναι στο τέλος του 4 δηλαδή την 23/4. Αν η νέα στήριξη του ΓΔ και η αντοστροφή της πορείας του γίνει σ΄αυτό το επίπεδο τότε θα είναι σωστό να θεωρήσουμε ως κάτω όριο του τριγώνου τις 1184 μονάδες και τη γραμμή S1184.

Ας το δούμε διαγραμματικά

Υποθέτουμε με αρκετές πιθανότητες ότι έχουμε επιβεβαιωμένα τα κύματα 3 και 4.

Στις 2/5 τελείωσε το b του 5 και ψάχνουμε το c. Στο σχήμα έχουμε τρία τυχαία σενάρια τριγώνων χωρίς να μπορούμε να εικάσουμε για το πιθανότερο.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω το αποτέλεσμα μιάς πειραματικής έρευνας που διεξάγω και μου έχει δώσει πέρας της διόρθωσης στις 1163 μονάδες και στις 22 Μαϊου όπως είχε δημοσιευτεί την 25/4. greenbull.webnode.gr/news/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-25-%CE%B1%CF%80%CF%81/