Σχόλιο 6-10-14

06/10/2014 20:48

Με μία καθοδική συνεδρίαση, με μέτριο τζίρο, αλλά με κλείσιμο που σηματοδότησε τεχνικά τη συνέχιση της καθοδικής τάσης άνοιξε την εβδομάδα ο ΓΔ.

Αναλυτικότερα σήμερα σημειώθηκε νέο χαμηλότερο χαμηλό και νέο χαμηλό κλείσιμο και αυτό σηματοδότησε το τέλος της μικρής διάρκειας συσσώρευσης που είχαμε από τις 30/9. Εκτός από αυτό σηματοδότησε όμως και το τέλος του πράσινου σεναρίου Elliott και μας επιβεβαίωσε ότι η τρέχουσα καθοδική κίνηση δεν είναι κύμα 2 διορθωτικό ενός ανοδικού 5κυματικού  πράγμα που δεν είχε και πολλές πιθανότητες (κάτω από 5%) όπως είχαμε δει στο σχόλιο της 25/9.

Μέχρι να ολοκληρωθεί κάποιο σκέλος αυτής της καθοδικής κίνησης θα αποφύγω να δώσω πιθανή αρίθμηση κατά Elliott αφού υπάρχουν πολλες διαφορετικές εκδοχές για το πού βρισκόμαστε, γιαυτό και θα βασιστούμε στην κλασική τεχνική ανάλυση για τη συνέχεια. Μόλις έχουμε κάποιες ενδείξεις θα επιστρέψουμε και στην ταυτόχρονη ανάλυση με τη θεωρία του Elliott.

Για το ΓΔ έχουμε λοιπόν νέο χαμηλό κλείσιμο, με την Κ1 να συνεχίζει να οδηγεί το ΓΔ χαμηλότερα και τους ΑΚΜΟ να παίρνουν όλο και πιο καθοδικούς σχηματισμούς. Ο ΑΚΜΟ200 ημερών αποκτά όλο και πιό καθοδική κλίση ενώ οι ΑΚΜΟ20 και 50 απομακρύνονται με ταχύτητα  5 μονάδες  την ημέρα.

Ο RSI μπήκε σε υπερπουλημένα επίπεδα (29,75). Πρέπει να περιμένουμε την έξοδό του από την ζώνη αυτή αλλά και τη διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης για να μιλήσουμε για πιθανότητες αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης. 

Στη φάση που βρισκόμαστε επιστρατεύτηκε και ένα παλιό αλλά αξιόπιστο εργαλείο, ο Price Oscilator 15-80-45 (Ουσιαστικά ένας MACD με παραμέτρους 15,80 και 45 για την trigger line) ο οποίος παρά την γενικότερη μαυρίλα της αγοράς αφήνει κάποια ίχνη ελπίδας για ανοδική αντίδραση αφού δεν έχει ακόμη επιτύχει νέο χαμηλό παρότι έχει σηματοδοτήσει την έξοδο από την αγορά εδώ και ημέρες.

Μετά από όλα τα παραπάνω η αγορά επιβεβαίωσε την επικρατούσα καθοδική τάση. Η θέση μου απέναντι στην αγορά παραμένει όμως η αναμονή (STAY IN CASH) και όχι το άνοιγμα θέσεων short παρά την επίτευξη νέου χαμηλού. Η ανοδική αντίδραση είναι πιθανή και οι θέσεις short πιθανόν να αποδειχθούν ζημιογόνες. Είναι προτιμότερο να ανοίξουν λίγο αργότερα αν ο ΓΔ κινηθεί λίγο χαμηλότερα. Η τελευταία πρόταση στηρίζεται στην μεγάλη εικόνα του ΓΔ που παρέχει μια τελευταία αλλά πολύ ισχυρή στήριξη.

Στο παραπάνω εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ, ο ΑΚΜΟ των 200 εβδομάδων που βρίσκεται στις 1018 μονάδες, φαίνεται ότι από τον Οκτ του 2013 που διασπάστηκε ανοδικά έχει στηρίξει το ΓΔ σε όλες τις υποχωρήσεις του (Νοε,Δεκ 2013 και Ιαν, Μαϊ, Αυγ 2014). Θα ξαναγίνει το ίδιο τον Οκτ του 14;  

Την πιθανότητα αυτή θα την εξετάσουμε την Παρασκευή όταν θα ξέρουμε την μορφή του εβδομαδιαίου κεριού και άν έχουμε κλείσιμο πάνω από 1068 μονάδες. Το σίγουρο είναι ότι με εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τον ΑΚΜΟ200 εβδομάδων οι περιπέτειες θα είναι μεγάλες και οι πιθανότητες για βαθύτερη κίνηση του ΓΔ μεγαλύτερες.  

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα στους φίλους της ιστοσελίδας.