Σχόλιο 6-2-2015

08/02/2015 14:58

Μετά από απουσία 40 περίπου ημερών για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους επανέρχομαι στην καθημερινή συνήθεια του σχολιασμού του ΓΔ.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων λόγω του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού και κάθε προσπάθεια τεχνικής ανάλυσης είναι πολύ επισφαλής. Αυτό συμβαίνει γιατί η τεχνική ανάλυση στηρίζεται στην παραδοχή ότι τα γεγονότα που θα συμβούν έχουν προεξοφληθεί στις τιμές. Είναι όμως δυνατόν να γίνει αυτό στην περίοδο που δυανύουμε; Πιθανόν τα γεγονότα να μην μπορούν να προβλεφθούν και εκτιμηθούν ούτε από τους ίδιους τους διαμορφωτές τους, τον κ. Σοϊμπλε, την Κα Μέρκελ, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα σε αυτό το θολό ομιχλώδες τοπίο η τεχνική εικόνα του ΓΔ παρουσιάζει μία οριζόνια κίνηση με έντονες όμως αναταράξεις και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Εδώ και δύο μήνες έχει ανακοπεί η έντονη καθοδική πορεία και έχει ακολουθήσει μια πλαγιοκαθοδική πορεία του ΓΔ με πάνω όριο τις 850-870 μονάδες και κάτω όριο τις 700. Η μέχρι τώρα πορεία ήταν τεχνικά αναμενόμενη με κύριο χαρακτηριστικό την αντίδραση από τις 708 μονάδες όπου βρέθηκε στο κάτω όριο του καναλιού CH1 στο οποίο βρίσκεται από τον Ιούνιο του 14. Πολύ σημαντικά επίπεδα για την συνέχεια:

 - Οι 850-860 μονάδες, η ανοδική διάσπαση των οποίων ίσως να είναι η πρώτη ένδειξη ότι θα υπάρξει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.   

 - Οι 750-760 μονάδες, των οποίων η καθοδική διάσπαση θα οδηγήσει σε εκ νέου δοκιμή του κάτω ορίου του καναλιού CH1.

 - Το κάτω όριο του καναλιού η καθοδική διάσπαση του οποίου προεξοφλεί μεγάλες περιπέτειες για τη χώρα και τους έλληνες. (περιορισμό κίνησης κεφαλάιων;;;; κούρεμα καταθέσεων;;;;;;; Grexit;;;;;;;;;)

 - Σε βραχυπροθεσμο επίπεδο  ο συνδυασμός ΑΚΜΟ20-30 στις 790-800 μονάδες που στηρίζουν τον ΓΔ.

Η εικόνα της αγοράς επιβάλει την αναμονή και την διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλάιου στην ασφάλεια;;;;;;; των τραπεζικών λογαριασμών. Βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, με αυστηρά στόπ, επιβάλλονται για τους δραστήριους παίκτες στα σημεία που αναμένονται τεχνικές αντιδράσεις όπως πχ στην προσέγγιση των 700 μονάδων που βρίσκεται το CH1 όπως επίσης και στην ανοδική διάσπαση των 860 μονάδων που πιθανόν να σημάνει την έναρξη μιάς μικρής ή μεγαλύτερης ανοδικής κίνησης.

ΥΓ1 Ζητώ συγνώμη για την μεγάλης διάρκειας απουσία μου.

ΥΓ2 Στο διάγραμμα έχουν μπεί κατα λάθος οι προβλέψεις για τους ΑΚΜΟ20 και 30 ανάποδα. Ο κόκκινος είναι ο ΑΚΜΟ20 και ο μπλέ ο ΑΚΜΟ30.