Σχόλιο 7 Μαρ

07/03/2014 20:44

Ανοδική συνεδρίαση ήταν η τελευταία της εβδομάδας με αυξημένο τζίρο και αρκετά ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστηκά.

Ακυρώθηκε η "λαβίδα" των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων που οριοθετούσε και μία ασθενή αντίσταση στις 1336 μονάδες με ταυτόχρονη εμφάνιση ενός ανοδικού σχηματισμού αφού προστέθηκε το σημερινό άσπρο κερί. Αν η διάσπαση της αντίστασης στις 1336 μονάδες επιβεβαιωθεί τότε θα έχουμε προσθέσει ακόμη μία ασθενή στήριξη στο διάγραμμα του ΓΔ και θα την ονομάσουμε S6.

Επιβεβαιώθηκε και ισχυροποιήθηκε η στήριξη στις 1306 μονάδες αφού ο ΓΔ υποχώρησε κάτω από αυτό το επίπεδο και παρέμεινε εκεί μόνο για 10-15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια δεν ξαναπροσέγγισε σ΄αυτή την περιοχή τιμών. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε και ισχυροποιήθηκε και η Τ1 (από σήμερα με πράσινο χρώμα στο διάγραμμα) η οποία πλέον προσφέρει στήριξη στο ΓΔ και αποτελεί κλειδί για τη συνέχεια.

Τη Δευτέρα ο ΓΔ θα δοκιμάσει να κινηθεί πάνω από την μή επιβεβαιωμένη γραμμή αντίστασης Τ5 (παράλληλη της Τ1 και Τ2) και αν τα καταφέρει θα βρεθεί αντιμέτωπος τις επόμενες ημέρες με την πρωτοεμφανιζόμενη μή επιβεβαιωμένη Τ6 (παράλληλη της Τ4). 

Με τη σημερινή συνεδρίαση βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από την έξοδο από την δύσκολη περιοχή που έχει ώς πάνω όριο τις 1350 μονάδες, εκεί ακριβώς που βρίσκεται η Τ5 τη Δευτέρα. Η όλη εικόνα φαίνεται άκρως θετική και αισιόδοξη. Είναι όμως; 

Σημεία κλειδιά είναι η Τ1 και η S5. Απόλυτο στοπ η S4. Αυτά είναι η ασφάλεια των long τοποθετημένων.

Η συνέχεια θα είναι απόλυτα θετική αν διασπαστεί η Τ5 και συμμετέχουν σε αυτή τη διάσπαση και οι τράπεζες έστω και λιγότερο επιθετικά από τις άλλες μετοχές του 25άρη. Με τις τράπεζες στο κόκκινο όσο και αν "φουσκώσουν" οι άλλες μετοχές ο ανοδικός δρόμος δεν θα είναι μακρύς, ενώ αντίθετα αν οι τράπεζες πρασινίσουν, θα δοθεί η ευκαιρία στους άλλους τίτλους να ξεκουραστούν λίγο, χωρίς να χαλάσει το κλίμα και με μία-δύο εναλλαγές τραπεζικών και λοιπών τίτλων στην επίθεση, μπορεί να βρεθούμε στις 1500 μονάδες πολύ σύντομα (2-4 εβδομάδες).