Σχόλιο 7 Μαϊου

07/05/2014 22:00

Η σημερινή συνεδρίαση μας έδωσε ένα καλό αντιστρεπτικό κερί που ανέκοψε την πτωτική πορεία του ΓΔ. Δεν είχαμε κάποια αποφασιστική κίνηση εκτός του τριγώνου το οποίο αναφέρθηκε χθές αφού δεν διασπάστηκε ανοδικά η TR1, ούτε κάποιο άλλο σημαντικό τεχνικό στοιχείο.

Ο ΜACD  διατηρεί το αγοραστικό σήμα που έδωσε τη δευτέρα ενώ ο RSI στράφηκε και πάλι προς τις καλές περιοχές.

Αν διασπαστεί η TR1 ανοδικά και ιδιαίτερα αν σημειωθεί νέο τοπικό υψηλό κλείσιμο (>1245 μονάδες) το σενάριο του τριγώνου για το οποίο μιλούσαμε στα προηγούμενα σχόλια ξεθωριάζει και περνάμε στο αρχικό μας σενάριο σύμφωνα με το οποίο το πρώτο σκέλος της διόρθωσης (κύμα Α) έχει τελειώσει στις 29/4 με ένα "αποτυχημένο 5άρι"  και βρισκόμαστε σε ένα κύμα Β. Επειδή η έναρξη του κύματος Β, άν ισχύει, θα είναι κατά την άποψή μου πρόωρη αυτό θα περιορίσει και το εύρος αυτού του κύματος Β. Αν λοιπόν πραγματοποιηθεί η διάσπαση της TR1 ο στόχος για το πέρας της ανοδικής αντίδρασης περιορίζεται στις 1270-80 μονάδες ή στην πιο αισιόδοξη πρόβλεψη στις 1300-1310 μονάδες. Φυσικά μιά τέτοια ανοδική αντίδραση έχει ικανό μέγεθος ώστε να μην περάσει ανεκμετάλλευτη από τους γρήγορους της αγοράς.

Όλα αυτά ισχύουν αν γίνει η διάσπαση της TR1. Αν δεν γίνει; Αν ο ΓΔ επιστρέψει καθοδικά; Τότε συνεχίζει να ισχύει το σενάριο του τριγώνου και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αν δεν απειληθεί η NL2 με διάσπαση.