Σχόλιο 7 Φεβ

07/02/2014 21:53

Μετά από μία εβδομάδα απουσίας επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μια καθαρά ανοδική εβδομάδα με καλούς τζίρους. Για να αξιολογήσουμε την ανοδική αυτή κίνηση θα ήταν καλό να δούμε που βρισκόμασταν μια εβδομάδα πρίν και τί περιμέναμε.

"Από τα κριτήρια που είχαμε θέσει χθές για να μιλήσουμε για έναρξη βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης ικανοποιήθηκε το ένα (η διάσπαση της κατερχόμενης) και αναμένουμε να γεμίσει το χάσμα την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μην γεμίσει το χάσμα αλλά να έχουμε τη Δευτέρα ένα ανοδικό χάσμα αυτή τη φορά. Αυτό θα μας δώσει το σχηματισμό του "Νησιού" στο ημερήσιο διάγραμμα και άν η επόμενη εβδομάδα είναι ανοδική θα μας δώσει "πρωινό αστέρι" σε συνδυασμό με ανοδικό "άσπρο σφυρί" στο εβδομαδιαίο γράφημα που είναι και οι δύο ανοδικοί σχηματισμοί." 

Είχαμε λοιπόν και το ανοδικό gap που μας έδωσε και τον αναμενόμενο σχηματισμό του "νησιού" στο ημερήσιο γράφημα

και το σχηματισμό του "πρωινού αστεριού" στο εβδομαδιαίο γράφημα

Ας δούμε όμως και την εκτίμησή μας για τη συνέχεια. Στο προηγούμενο σχόλιο είχαμε κάνει την παρακάτω εκτίμηση:

"Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να έχει τελειώσει το Α του διορθωτικού σχηματισμού. Παίρνωντας αυτό το σενάριο ώς πιθανότερο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ανοδικό Β που μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή του, περιμένουμε να τελειώσει στις 1210 ή 1234 ή 1260 μονάδες σχηματίζοντας τρία κύματα. Δεν έχει αλλάξει η εκτιμησή μας άρα δεν αλλάζει και η στρατηγική μας."  

 

Το παραπάνω σενάριο παρουσιάζεται διαγραμματικά στο παρακάτω γράφημα. Αξίζει να παρατηρήσουμε το "κόλλημα" του ΓΔ τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και την αδυναμία να δώσει κλείσιμο πάνω από τις 1260 μονάδες πράγμα που δίνει πόντους στον ισχυρισμό μας. 

Η τρέχουσα ανοδική κίνηση παρουσιάζει όμως και τρία χαρακτηριστικά που μας προβληματίζουν. Το πρώτο είναι η ένταση της ανόδου που δεν ταιριάζει τόσο με διορθωτικό κύμα Β και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Το δευτερο είναι ότι έχει εξαντληθεί το μήκος που περιμέναμε για κύμα Β (75% του Α) χωρίς να μας δώσει τρία σαφή υποκύματα abc και είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε τα a και b στο υψηλό της 3/2 και στο χαμηλό της 4/2 αντίστοιχα. Το τρίτο είναι ότι στο εβδομαδιαίο γράφημα εμφανίστηκε "morning star" που προδιαθέτει για άνοδο μεγαλύτερης διάρκειας.

Αν τελικά το σενάριο ισχύει, τότε κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει το ανοδικό σκέλος αυτής της διόρθωσης και να ξαναδούμε από την ερχόμενη εβδομάδα επιστροφή στην καθοδική κίνηση και στο κόκκινο χρώμα για τον ΓΔ οπότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα κατοχύρωσης κερδών. Το κύμα C που αναμένεται να ακολουθήσει μπορεί να οδηγήσει το ΓΔ μέχρι τις 1053 μονάδες. 

 

Οριακά το σενάριο θα ισχύει ακόμη και αν ο ΓΔ δεν διορθώσει, όσο δεν σημειώνονται νέα υψηλά. Αν ο ΓΔ σκαρφαλώσει πάνω από τις 1306 μονάδες τότε όλα τα παραπάνω ακυρώνονται οριστικά και ενεργοποιείται ένα εναλλακτικό σενάριο που παρουσιάσαμε κλείνοντας το σχόλιο της 28 Ιαν.

https://greenbull.webnode.gr/news/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-28-%CE%B9%CE%B1%CE%BD/