Σχόλιο 8 Απρ

08/04/2014 21:25

Δεύτερη ημέρα κάτω από τη γραμμή λαιμού του σχηματισμού ΩΚΩ και η ολοκλήρωση του σχηματισμού θεωρείται πλέον σχεδόν επιβεβαιωμένη.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε κάτι συνταρακτικό που να ανατρέψει την τρέχουσα πορεία του ΓΔ  ο πρώτος στόχος διαγραμματικά είναι στην περιοχή των 1250 μονάδων αν και μπορεί να φτάσει και λίγο χαμηλότερα στην περιοχή των 1220-30 μονάδων που αναμένεται η στήριξή του.

 Αυτό το σενάριο που θεωρείται αρκετά πιθανό λόγω των αξιόλογων όγκων με τους οποίους έγινε η διάσπαση της γραμμής λαιμού, έχει ένα αδύνατο σημείο για την επαλήθευσή του. Αυτό είναι ο ΑΚΜΟ50 ημερών που βρίσκεται στις 1287 μονάδες και κινείται ανοδικά. Ο ΑΚΜΟ50 ημερών είναι η τελευταία τεχνική γραμμή που μπορεί να ανατρέψει την βραχυπρόθεσμη καθοδική πορεία του ΓΔ.

Αν ο ΓΔ δεν διασπάσει καθοδικά τον ΑΚΜΟ50 ημερών τότε είναι πιθανό να δημιουργήσει μιά σφήνα όπως στο παρακάτω σχήμα.

Στην περίπτωση αυτή η τρέχουσα διάσπαση είναι "ψευδοδιάσπαση" που συμβαίνει σε πάνω από το 50% των περιπτώσεων σφήνας. Για να επιβεβαιώθεί αυτό το σενάριο θα πρέπει τις επόμενες δύο ημέρες να επιστρέψει ο ΓΔ εντός της σφήνας (top-bottom lines) και εντός της ερχόμενης εβδομάδας να διασπάσει την top line με πρώτο στόχο την περιοχή 1380-1400 μονάδων.

Αδυναμία αυτού του σεναρίου είναι η προϋπόθεση η "επιθετική" αυτή επιστροφή να γίνει με ακόμη μεγαλύτερους από τους τρέχοντες όγκους πράγμα που δεν φαίνεται και τόσο πιθανό χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί.

Ας δούμε και την εικόνα του ΓΔ με αναθεωρημένες τις γραμμές στήριξης-αντίστασης και τους ΑΚΜΟ. 

Η S5 διασπάστηκε και σημαντικό ρόλο παίζει τώρα η S4 με τον ΑΚΜΟ50. Η διάσπασή τους δίνει στην βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση του ΓΔ μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα.

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το πτωτικό σενάριο ενισχύεται και η έκθεση στην αγορά μέχρι να ανατραπεί αυτή η τάση πρέπει να είναι πολύ μικρή και σε τίτλους που έχουν επιδείξει εξαιρετική αντοχή στις βυθίσεις του ΓΔ.