Σχόλιο 8-10-14

08/10/2014 22:32

Ανάσχεση της ταχύτητας της πτώσης σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε με ένα doji που αφήνει κάποιες πιθανότητες για έναρξη μιάς ανοδικής αντίδρασης. 

Στα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία της ημέρας:

ο ΓΔ παραμένει κάτω από την Κ1 σημειώνοντας νέο χαμηλό και νέο χαμηλό κλείσιμο (καθοδική ημέρα).

οι ΑΚΜΟ 20 και 50 απομακρύνονται ταχέως  

ο RSI κινήθηκε χαμηλότερα εντός της υπερπουλημένης ζώνης (25,66), παραμένει κάτω από την κατερχόμενη, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει απόκλιση με το ΓΔ, στοιχείο που προδιαθέτει για επιθανότητα ανοδικής αντίδρασης.

Εδώ θα πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερη προσοχή στο σχηματισμό των κεριών που σχηματίστηκε 

Το σημερινό doji μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί "πρωινό ντοτζοαστέρι" (morning doji star) που έχει σχετικά καλή πρόγνωση ως βραχυπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός στη διεθνή βιβλιογραφία. Η στατιστική του επαλήθευση αν επιβεβαιωθεί με ένα κερί όπως στο παραπάνω σχήμα με κλείσιμο πάνω από το μέσο του προηγούμενου σώματος (1023,44 μονάδες) δηλαδή πάνω από +1,5%, είναι 71% να προκληθεί βραχυπρόθεσμη αντιστροφή που στο 50% των εμφανίσεων φτάνει μέχρι και 5 ημέρες μετά την εμφάνιση του doji.

Βέβαια τέτοιοι σχηματισμοί, εύκολα αναγνωρίσιμοι από το ευρύ επενδυτικό κοινό "χρησιμοποιούνται" σε ρηχές αγορές για το στήσιμο bull trap πράγμα που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας.

Μετά τα παραπάνω η βασική θέση μου παραμένει εκτός αγοράς (STAY IN CASH). Αξίζει το ρίσκο ανοίγματος μικρής θέσης long με αυστηρό στοπ στο σημερινό χαμηλό για κάποιον που θέλει να κυνηγήσει την αρχή μιας πιθανής ανοδικής αντίδρασης, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη της αυριανής συνεδρίασης. 

Καλό βράδυ στους φιλους της ιστοσελίδας