05-05-15

04/05/2015 22:06

Εν μέσω ρευστοποιήσεων κατοχύρωσης κερδών αλλά και εντυπωσιακών ανοδικών κινήσεων σε ορισμένες μετοχές όπως η Πειραιώς  ο ΓΔ προχώρησε με νέο υψηλό κλείσιμο. Επιβεβαιώνοντας την ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ50 με το χαμηλό ημέρας αλλά και την ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ100 συντηρεί τις πρϋποθέσεις και την προοπτική της ανόδου και την πιθανότητα να βρεθεί τουλάχιστον στην  CH1-Α (864 μον).

Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά τα πρώτα συνεφάκια εμφανίστηκαν στον ορίζοντα. Πρώτο στοιχείο η εγκατάλειψη της πάνω Bollinger αφού το υψηλό της ημέρας είναι χαμηλότερο από την τιμή της. Δευτερο στοιχείο το σημερινό κερί που είναι ένας "κρεμασμένος". Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι απλές ενδείξεις και δεν αποτελούν λόγο ρευστοποιήσεων αν δεν επιβεβαιωθούν. Η επιβεβαίωση του "κρεμασμένου" δίνεται με κλέισιμο κάτω από 807 μονάδες και αυτό απαιτεί την προσοχή μας.

Συμπερασματικά παραμένουμε long έχοντας στρέψει την προσοχή μας στο σχηματισμό των κεριών που μπορεί να μας δώσουν μια ένδειξη έναρξης μιάς διόρθωσης αλλά ιδιαίτερα στη θέση του ΑΚΜΟ50 καθοδική διάσπαση του οποίου είναι σήμα για ρευστοποίηση μεγάλου μέρους των θέσεών μας, ενώ σήμα εξόδου μας δίνει η διάσπαση του ΑΚΜΟ30.