10-3-15

10/03/2015 22:32

Η θετική ανάγνωση του αποτελέσματος του χθεσινού Eurogroup από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έπεισε τους επενδυτές και έτσι υπερίσχυσε η αρνητική τεχνική εικόνα που είχαμε περιγράψει στο χθεσινό σχόλιο, της αισιοδοξίας που προερχόταν από τους κυβερνητικούς κύκλους.

Η συνεδρίαση άνοιξε με δύναμη ανοδικά από ενθουσιώδεις παρορμητικούς επενδυτές των οποίων η αγοραστική δύναμη εξαντλήθηκε γρήγορα και από τις 12:00 περίπου και μετά που εξαφανίστηκε ο αγοραστικός τζίρος πήραν το "πάνω χέρι" οι πωλητές που ανάγκασαν το ΓΔ να χασει όλα τα πρωινά κέρδη. Σε ορισμένες μετοχές με επίκεντρο την ΠΕΙΡΑΙΩΣ η μεταβλητότητα ήταν ιδιαίτερα έντονη αφού άνοιξε ψηλά, έφτασε πάνω από 10% και έκλεισε τελικά με μεγάλες απώλειες.

Στο διάγραμμα του ΓΔ δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή. Θεωρώ πιθανή την κίνηση μέχρι την κάτω Bollinger (790 αύριο) και όλο και πιο μεγάλη την πιθανότητα να τερματιστεί αυτή η πτώση στην περιοχή των 760-770 μονάδων όπως καταδεικνύεται από όλα τα τεχνικά στοιχεία αλλά και απο την υπό αξιολόγηση αυτοματοποιημένη μέθοδο των καναλιών στην αποία αναφέρθηκα χθες. 

Μία αναπάντεχη εξέλιξη μπορεί να ανατρέψει την τεχνική εικόνα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Γι αυτό και πάντα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για να αποφύγουμε κάποιο δυσάρεστο αιφνιδιασμό αφού η τεχνική περιγραφή του ΓΔ απέχει πάρα πολύ, από την τεχνική περιγραφή οποιουδήποτε δείκτη οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας που δεν βιώνει αυτή την αβεβαιότητα που βιώνει η χώρα μας.