11-05-15

08/05/2015 21:54

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν μία κλασική συνεδρίαση αναμονής. Άγχρωμη, βαρετή, με συνεχείς εναλλαγές προσήμου αλλά χωρίς δύναμη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση αφού υψηλό και χαμηλό δεν βρέθηκαν πάνω από 1% μακριά από το χθεσινό κλείσιμο. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου κακό αφού ήταν απαραίτητη μια συνεδρίαση εκτόνωσης και μερικών ρευστοποιήσεων μετά το εκρηκτικό διήμερο.

Για τη συνέχεια ο ΓΔ θα μας δείξει τις προθέσεις του όταν κινηθεί προς την CH1-A ή προς το χάσμα C. 

Αν κινηθεί ανοδικά, πρέπει να υπερβεί την ισχυρή CH1-A, την ασθενή αντίσταση στις 867 μονάδες και την πολύ ισχυρή κατερχόμενη CH1. Με δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμη ακυρώσει την άποψη ότι το τρέχον ανοδικό σκέλος είναι διορθωτικό, ουσιαστικά ο στόχος που είχαμε θέσει, έχει επιτευχθεί με το υψηλό της Πέμπτης 7/5 στις 857,51 μονάδες. Όμως αν οι εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας είναι θετικές δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την διατήρηση της ανοδικής τάσης και την ερχόμενη εβδομάδα ή τουλάχιστον το πρώτο διήμερο.  

Όπως γράφτηκε στο χθεσινό σχόλιο όσο το χάσμα C παραμένει ανοικτό μπορούμε να μην ανησυχούμε καθόλου. Μια κίνηση όμως του ΓΔ που θα απειλήσει το χάσμα C πρέπει να μας θέσει σε υψηλή ετοιμότητα. Το γέμισμα του χάσματος μπορεί να έχει δύο διαφορετικές εκδοχές: να είναι χάσμα συνέχισης ή εξάντλησης. Κάθε περίπτωση θα σηματοδοτήσει και διαφορετική αντιμετώπιση. 

Συμπέρασμα: Το κρίσιμο σημείο για την τρέχουσα ανοδική τάση βρίσκεται στις 817 μονάδες που γεμίζει το χάσμα.