11-3-15

11/03/2015 23:02

Μια ακόμη αναμενόμενη συνεδρίαση είχαμε σήμερα καθώς συνεχίστηκε η κάθοδος. Πλησιάζοντας στους στόχους που έχουμε θέσει, σιγά σιγά θα αδυνατίζει η καθοδική ισχύς, εκτός αν οι πολιτικοί μας σε συνεργασία με τους "συνεταίρους" μας στην ΕΕ, φροντίσουν να πατήσουν γκάζι στην κατηφόρα. 

Στήριξη για αύριο, η κάτω Bollinger (780 μονάδες περίπου) και τελική στήριξη οι 750-760 μονάδες. Αν συνεχίσουμε κάτω από αυτό το σημείο θα επιταχυνθεί η πτώση και θα πάμε γρήγορα στις 6ΧΧ μονάδες πράγμα που δεν νομίζω να συμβεί τώρα αλλά ίσως μερικές εβδομάδες αργότερα.  Αυτό που θεωρώ πιθανό είναι μια βραχυπρόθεσμη αντιστροφή από τα επίπεδα των στηρίξεων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Με βάση αυτή την άποψη, οι έχοντες ανοίξει θέσεις short με την διάσπαση του ΑΚΜΟ30, καλό θα είναι να εξετάζουν την αποκομιδή των κερδών σε περίπτωση ανοδικής αντιστροφής ενώ όσοι αναμένουν τον τερματισμό της πτώσης για να ανοίξουν long  θα πρέπει να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα. Η αγορά δίνει βραχυπρόθεσμο ανοδικό σήμα στην ανοδική διάσπαση του βραχυπρόθεσμου ανοδικού καναλιού (μπλε διακεκομένη γραμμή) που αύριο είναι στις 823 μονάδες. Μέχρι τότε η αναμονή είναι η καλύτερη επιλογή.