12-3-2015

12/03/2015 20:04

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση όπως ακριβώς περιμέναμε και είχαμε περιγράψει στο χθεσινό σχόλιο. Είναι φανερό ότι η πτώση έχει επιβραδυνθεί κάτι που ήταν απόλυτα φυσικό αφού φτάνουμε σε περιοχή στηρίξεων και πιθανής αντιστροφής. Από αύριο ή από την ερχόμενη εβδομάδα η ανοδική αντιστροφή καθίσταται πολύ πιθανή αν και υπάρχουν περιθώρια για υποχώρηση ακόμη 40 μονάδων.

Αν και πλησίασε ο ΓΔ στην κάτω Bollinger τόσο που μπορούμε να θεωρήσουμε οτι τεχνικά βρίσκεται σε επαφή, είναι πολύ πιθανό ενδοσυνεδριακά ή και σε κλέισιμο να κινηθεί χαμηλότερα. Έτσι αν και περιμένουμε κάπου εδώ να εμφανιστεί μια ανοδική αντιστροφή, υπάρχει πιθανότητα να καθυστερήσει για 1-2 ακόμη συνεδριάσεις. Τα περιθώρια καθόδου εξαντλούνται στις 754 μονάδες ενώ η όποια αντιστροφή εμφανιστεί, χρειάζεται επιβεβαίωση αρχικά με βραχυπρόθεσμο αντιστρεπτικό σχηματισμό κεριών (π.χ ένα άσπρο κερί με κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από 807 μονάδες) και στη συνέχεια με κλείσιμο πάνω από 813 μονάδες με ενισχυμένο τζίρο. 

Στις 813 μονάδες διασπάται ανοδικά το βραχυπρόθεσμο καθοδικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται ο ΓΔ από τα τέλη Φεβρουαρίου και εκτός από ανοδική σηματοδότηση καλό θα ήταν να κλείσουν και όποιες θέσεις short άνοιξαν με τη διάσπαση του ΑΚΜΟ30 και είναι ήδη κερδοφόρες.

Προσοχή χρειάζεται στην περίπτωση επαφής με το πάνω όριο  του βραχυπρόθεσμου καναλιού και επιστροφής εντός αυτού, καθώς αυτό θα σημάνει την συνέχιση της πτωτικής πορείας, ακόμη και άν ο σχηματισμός των κεριών είναι ανοδικός όπως περιγράψαμε παραπάνω.