14-05-15

13/05/2015 20:12

Ίσως να είναι κουραστικό κάθε μέρα να επαναλλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Όμως αυτό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε μιά φάση που σύντoμα θα πρέπει να σηματοδοτήσει την προσθήκη θέσεων long ή τη σταδιακή έξοδο από την αγορά. Σ' αυτή τη φάση αβεβαιότητας δεν δίνει καμία ένδειξη για τη συνέχεια και μας αναγκάζει να υπενθυμίζουμε ουσιαστικά αυτά που γράψαμε στο χθεσινό σχόλιο.

Το μόνο καινούριο στοιχείο είναι ότι η κατερχόμενη CH1-A είναι ισχυρή αντίσταση και με τζίρο κάτω των 100 εκ μάλλον δεν θα διασπαστεί και θα συνεχίζει να πιέζει τον ΓΔ όλο και χαμηλότερα. Δεν κατάφερε ο ΓΔ ούτε να ακουμπήσει στην κατερχόμενη και γύρισε καθοδικά αφού απλά πλησίασε στις 6 μονάδες. Αύριο η CH1-A έχει τιμή 848 μονάδες. 

Με το σημερινό κερί να είναι "ταφόπλακα" (grave stone) που έχει περισσότερο καθοδική πρόγνωση είμαστε αναγκασμένοι και πάλι να ψάχνουμε για στηρίξεις παρά για αντιστάσεις αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δύο ομάδες στηρίξεων έχουν σχηματιστεί στο διάγραμμα του ΓΔ:

Η πρώτη (807-805) περιλαμβάνει τον ΑΚΜΟ100 και τις 805 μονάδες που ήταν το πρόσφατο χαμηλό. Αν ο ΓΔ συνεχίσει καθοδικά εκεί θα δοθεί η πρώτη μάχη μεταξύ ταύρων και αρκούδων. 

Η δεύτερη (792-781) περιλαμβάνει όλους τους μεσοπρόθεσμους ΑΚΜΟ που συγκλίνουν και θα συναντηθούν για να αλλάξουν σειρά μεταξύ τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αν νικήσουν οι αρκούδες στην πρώτη μάχη εκεί θα δοθεί η αποφασιστική μάχη που θα καθορίσει τη συνέχεια για το ΓΔ. 

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω (αν γίνουν γιατί κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την συνέχεια) θα τονίσουμε γαι ακόμη μια φορά ότι ανεξάρτητα από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική οπότε ένα άσχημο ημερήσιο κερί σαν το σημερινό δεν δικαιολογεί ρευστοποίηση θέσεων.