16-03-15

16/03/2015 19:36

Την πρώτη ένδειξη για την πιθανολογούμενη στα προηγούμενα σχόλια, επικείμενη ανοδική αντιστροφή μας έδωσε η σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της ΕΤΕ αλλά και της ανοδικής επιστροφής παρα πολλών τίτλων από τα χαμηλά τους σε επίπεδα κοντά στο χθεσινό κλείσιμο ή στο θετικό πρόσημο. Παραφωνία της συνεδρίασης και πάλι η Πειραιώς και λιγότερο η Eurobank.

Στα τεχνικά στοιχεία της ημέρας είχαμε μερικά πολύ θετικά στοιχεία αλλά και μερικά αρνητικά. 

Στα αρνητικά η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο ΓΔ αδυνατεί να εγκαταλέιψει την κάτω Bollinger, η παραμονή εντός του επαρκώς επιβεβαιωμένου πλέον CH4  και φυσικά το αρνητικό πρόσημο.

Ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ σκαρφάλωσε ακόμη και στο συν, επιστρέφοντας ανοδικά από το -3,5% ο τζίρος δεν μας έδειξε κάποια ιδιαίτερη ανοδική δυναμική πράγμα που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο και εκτός της προσοχής μας.

Απο την άλλη ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι ο ΓΔ βρήκε σαφή στήριξη στο κάτω όριο του CH4 (741 μον. και χαμηλό ημέρας 744 μον.) αλλά και το κερί της ημέρας που είναι ένα ανοδικό μαύρο σφυρί που προδιαθέτει ανοδικά αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση.

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν την τεχνική εικόνα:

Βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή που μπορεί να συνεχιστεί από 1 έως 5 ημέρες από σήμερα σηματοδοτείται αύριο με άσπρο κερί και κλείσιμο πάνω από 782 μονάδες. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην συμπεριφορά του ΓΔ στο πάνω όριο του CH4. Ανοδική διάσπαση του CH4 σηματοδοτεί επιβεβαίωση της ανοδικής αντίδρασης και πιθανή κίνηση σε πρώτη φάση μέχρι τους ΑΚΜΟ30- ΑΚΜΟ20 ενώ επιβάλει και το κλέισιμο των short θέσεων που είχαν ανοίξει στην καθοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ30. Το πάνω όριο του CH4 αύριο βρίσκεται στις 791 μονάδες.

Με κλείσιμο κάτω από 782 μονάδες δεν υπάρχει ανοδική αντιστροφή και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αντιμετώπιση της αγοράς. Διατηρούνται οι short θέσεις και δεν ανοίγουν long μέχρι να έχουμε ένα καθοριστικό κλέισιμο. 

Με κλέισιμο κάτω από 754 μονάδες μάλλον θα πρέπει να εξεταστεί η ενίσχυση των κερδοφόρων short.

Προεξοφλητικές θέσεις long  της πιθανολογούμενης ανοδικής αντιστροφής που άνοιξαν σήμερα ενισχύονται πάνω από 791 μονάδες και κλείνουν με κλέισιμο κάτω από 754.