17-03-15

17/03/2015 19:54

Αισιόδοξο άνοιγμα και απογοητευτικό κλείσιμο είχε η σημερινή συνεδρίαση. Παρά το θετικό κλείσιμο η τεχνική εικόνα του ΓΔ δεν είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Θετικά στοιχεία η εγκατάλειψη της κάτω bollinger, η καθαρά ανοδική διακύμανση (υψηλότερο υψηλό, υψηλότερο χαμηλό) και φυσικά το τελικό θετικό πρόσημο συνοδευόμενο από μικρή ενίσχυση του τζίρου. 

Το κυριότερο αρνητικό στοιχείο η αδυναμία εξόδου από το καθοδικό κανάλι CH4 με επαφή της ημερήσιας διακύμανσης στο πάνω όριο και επιστροφή εντός αυτού. Η τελευταία φορά που συνέβει αυτό ήταν στις 845 μονάδες την 10/3 και μετά ο ΓΔ πήρε την καθοδική του πορεία για να συναντήσει το κάτω όριο του CH4 χθές (16/3) 100 μονάδες χαμηλότερα. Δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σίγουρα και πάλι αλλά άν έχουμε νέο χαμηλό κλείσιμο ή ακόμη χειρότερα νέο χαμηλό οι πιθανότητες αυξάνουν κατακόρυφα.

Δεν πρέπει να παραμείνει απαρατήρητο ότι το κλείσιμο παρά το θετικό του πρόσημο, ήταν κάτω από τις 782 μονάδες και έτσι όπως περιγράψαμε στο χθεσινό σχόλιο, δεν έχει ολοκληρωθεί σχηματισμός βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντιστροφής.

Με βάση την σημερινή εικόνα δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά οπότε δεν αλλάζουμε και τη στάση μας απέναντι στην αγορά. Η εικόνα αλλάζει με κλείσιμο πάνω από τις 782 μονάδες που πλέον θα σημαίνει ταυτόχρονα την έξοδο από το CH4 και με αρκετές πιθανότητες την έναρξη μια βαχυπρόθεσμης κίνησης 50  μονάδων προς τους ΑΚΜΟ. 

Οι υπόλοιπες στηρίξεις και αντιστάσεις φαίνονται στο διάγραμμα.