20-05-15

19/05/2015 22:11

Με αρκετά θετικά τεχνικά στοιχεία και δύο αρνητικά συνεχίστηκε σήμερα η άνοδος του ΓΔ. 

Δεν θα περιγράψουμε πάλι την κίνηση των ΑΚΜΟ αφού δεν έχει αλλάξει κάτι από τα χαρακτηριστηκά τους. Θα επισημάνουμε όμως ένα στοιχείο που ενώ το αναφέραμε όταν συνέβει, μέχρι σήμερα δεν έχουμε αναφέρει την σημασία του. Μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο ΑΚΜΟ20 πέρασε πάνω από τον ΑΚΜΟ50. Η συγκεκριμένη ανοδική διάσπαση των δύο ΑΚΜΟ είναι ισχυρό μακροπρόθεσμο ανοδικό σήμα το οποίο βέβαια χρειάζεται υπομονή για την επιβεβαίωσή του.

Στα θετικά της ημέρας:

1) Νέο υψηλό κλείσιμο 

2) Ανοδικό χάσμα που επιβεβαιώνει το χάσμα C ως χάσμα συνέχισης. Εδώ θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει πλέον με το χάσμα D. (Η θεωρία αντιμετώπισης των χασμάτων έχει ήδη αναπτυχθεί σε προηγούμενα σχόλια και δεν κρίνεται σκόπιμο να ξαναγίνει εδώ).

3) Κλείσιμο πάνω από την CH1-A που αύριο έχει τιμή 841 μονάδες και πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία σε κλείσιμο.

4) Η ενίσχυση του τζίρου στα 100εκ.

5) Ο RSI βρίσκεται σε καλή περιοχή (60) και απέχει ακόμη από την υπεραγορασμένη περιοχή, πράγμα που δίνει περιθώρια συνέχισης της ανόδου.

6) Η εμφάνιση MACD HOOK* στο MACD του ΓΔ που σηματοδοτεί συνέχιση της ανόδου.

Τα δύο τελευταία ας τα δούμε και σε διάγραμμα

* MACD HOOK: Η αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης του μέσου όρου του MACD (κόκκινο) από τον ίδιο το MACD (μπλε).


Αν κλείναμε εδώ το σχόλιο θα ήταν όλα ιδανικά. Όμως πάντα υπάρχουν κάποια "αλλά" που πρέπει να έχουμε υπόψη μας και κάνουν το χρηματιστήριο όμορφο αλλά δύσκολο "παιχνίδι".

Τα αρνητικά της ημέρας:

1) Η απόσταση του χάσματος D από το χάσμα C. Πολλά χάσματα μαζεμένα κάνουν την αγορά νευρική. Νευρική αγορά σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε περιοχή τοπικής ή μεσοπρόθεσμης κορυφής...........Δύο αναγνώσεις έχει το σημερινό χάσμα και η σωστή θα φανεί από το άν θα γεμίσει και αν ναί, πότε θα γεμίσει.

2) Το υψηλό της ημέρας ακριβώς πάνω στο προηγούμενο τοπικό υψηλό έχει δύο δυσμενή χαρακτηριστηκά. Ισχυροποιεί την αντίσταση στις 857 μονάδες και δημιουργεί την πιθανότητα διπλής κορυφής.

Σημεία κλειδιά:

Προς τα κάτω

1) 841 μονάδες. Αν δεν χαθούν σε κλείσιμο αλλά ακουμπήσει ή διασπάσει ο ΓΔ ενδοσυνεδριακά και επανέλθει κοιτάζουμε πάνω.

2) 825 μονάδες. Αν φτάσει εκεί ο ΓΔ γεμίζει το D και σε συνδυασμό με το σημερινό υψηλό δεν είναι καλό.

Προς τα πάνω

1) 857 μονάδες. Ανοδική διάσπαση αφήνει πίσω την ταλαιπωρία όλου του Μαΐου. 

2) 867 μονάδες. Αύριο είναι εκεί μαζεμένα όλα. CH1, παλιά αντίσταση, παράλληλη της NL1 (μη επιβεβαιωμένη). Αν σπάσει το σημείο αυτό, ο δρόμος άνοιξε για τις 920 μονάδες και η αγορά είναι FULL LONG.