21-05-15

20/05/2015 22:26

Συνεδρίαση αναμονής και εκτόνωσης η σημερινή. Κύρια χαρακτηριστηκά το αρνητικό πρόσημο, ο κατά 30% μειωμένος τζίρος και το κερί της ημέρας που είναι σχεδόν doji-χαράμι. Πολύ σημαντική η αυριανή ημέρα καθώς, αν υπάρχει κλείσιμο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με διαφορά από το σημερινό, μεγαλύτερη από 1,15%, θα δώσει ένα βραχυπρόθεσμο σχηματισμό τρία-μέσα-πάνω/κάτω ανάλογα με το πρόσημο. Ο σχηματισμός αυτός έχει τουλάχιστον τριήμερη πρόγνωση τιμών προς την κατεύθυνση του αυριανού προσήμου.

Πέρα από την Ιαπωνική τεχνική των Candlesticks που σε ημερήσιο δοιάγραμμα έχει μόνο βραχυπρόθεσμη αξία, στην κλασική τεχνική εικόνα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ από χτές.

Το χάσμα D παραμένει ανοικτό, οι ΑΚΜΟ και η NL1 δεν έχουν διασπαστεί οπότε η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει σταθερά ανοδική.

Η CH1-A διασπάστηκε μεν, τόσο οριακά δε, που δεν μας δίνει το δικαίωμα να λάβουμε υπόψη μας μια τέτοια διάσπαση και θα πρέπει να περιμένουμε το αυριανό κλείσιμο. Επομένως ούτε βραχυπρόθεσμα έχουμε κάποιο σήμα εξόδου.

Για αύριο τυχόν άνοιγμα στο κόκκινο μπορεί να προκαλέσει μια μικρή ή μεγαλύτερη πίεση στο ΓΔ που μπορεί να τρομάξει αρκετούς. Η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί ή να χειροτερέψει αν ο ΓΔ γεμίσει το χάσμα D και κλείσει κάτω από 825 μονάδες. Τότε και μόνο τότε πρέπει να αξιολογηθούν μεσοπρόθεσμες θέσεις long.    

Αν το άνοιγμα είναι πράσινο δεν πρέπει να φλερτάρει με την αντιστροφή στην περιοχή 840-845 αλλά μετά τις 14:00 πρέπει να βρίσκεται πάνω από τις 850 μονάδες με ενισχυμένο τζίρο.