27-03-15

27/03/2015 19:50

Ίσως η σημερινή συνεδρίαση να ήταν μία από τις πιό σημαντικές από την αρχή του 2015 όχι λόγω κάποιας σημαντικής διάσπασης ή τον ακραίο όγκο συναλλαγών. Ήταν σημαντική ακριβώς για τους αντίθετους λόγους. Ήταν μια συνεδρίαση με ένα φτωχό +0,5% και ένα απλά καλό τζίρο. Ήταν όμως μια συνεδρίαση που κράτησε ολοζώντανο το ανοδικό σενάριο όταν το χθεσινό σχεδόν -4% έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα.

Στο χθεσινό σχόλιο είχαμε σαφώς αναφέρει ότι παρά την άτσαλη υποχώρηση δεν είχε χαλάσει η εικόνα αφού ο ΓΔ κρατήθηκε πάνω από τις 750 μονάδες κάτι που έκανε και σήμερα. Είχαμε επίσης αναφέρει ότι παρά την ακύρωση του bullish island είναι πιθανό να βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ένας μεγαλύτερος ανοδικός αντιστρεπετικός σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ. Το τελευταίο δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη φυσικά αλλά δεν ακυρώθηκε και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Στην τεχνική εικόνα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό για τη συνέχεια σημείο. 

Η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση έχει διακοπεί στις 797 μονάδες αλλά δεν έχει αντιστραφεί σε καθοδική.

Η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση έχει διακοπεί στις 722 μονάδες αλλά δεν έχει αντιστραφεί σε ανοδική.

Τα περιθώρια στενεύουν και σύντομα η αγορά θα δείξει την πρόθεσή της ή διασπόντας ανοδικά τον ΑΚΜΟ20 ημερών (793-795 τη Δευτέρα) και δίνοντας μεσοπρόθεσμο ανοδικό σήμα ή  διασπόντας καθοδικά την βραχυπρόθεσμη ανερχόμενη γραμμή τάσης (μπλε διακεκομένη) που τη Δευτέρα βρίσκεται στις 757 μονάδες καθιστόντας τη βραχυπρόθεσμη τάση καθοδική.

Στηρίξεις και αντιστάσεις φαίνονται στο διάγραμμα. Είναι χρήσιμο να δούμε από λίγο πιό κοντά την περίοδο των τελευταίων εβδομάδων.

Η πιθανή κατασκευή ενός αντιστρεπτικόυ σχηματισμού ΩΚΩ αργεί να επιβεβαιωθεί καθώς χρειάζεται κλείσιμο πάνω από την γραμμή λαιμού (πάνω μπλε διακεκομένη). Προς το παρόν όμως μπορούμε να δούμε τις πολύ σημαντικές στηρίξεις και αντιστάσεις που βρίσκονται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

757-759 : Δεν πρέπει να χαθούν καθώς η καθοδική διάσπαση αυτού του επιπέδου σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση και πρώτο στόχο τις 722 μονάδες.

778 : Υπέρβαση αυτού του επιπέδου δίνει βραχυπρόθεσμο ανοδικό σχηματισμό και καθιστά την βραχυπρόθεσμη τάση εν δυνάμει ανοδική.

797 : Υπέρβαση αυτού του επιπέδου σε συνδυασμό με την υπέρβαση του ΑΚΜΟ20 ημερών που έχει κατέλθει σ΄αυτό το σημείο σηματοδοτεί μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.