6-3-2015

06/03/2015 22:58

Αλλαγή στο σκηνικό θετικών προσδοκιών που είχε διαμορφωθεί μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, αφού σήμερα εμφανίστηκε και πάλι το αρνητικό πρόσημο. Τεχνικά πάντως, παρά το άσχημο ψυχολογικό αποτέλεσμα, η σημερινή συνεδρίαση δεν ήταν και τόσο άσχημη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Παρότι χάθηκαν οριακά ο ΑΚΜΟ20 και η γραμμή λαιμού, ο ΓΔ δεν απείλησε την στήριξη που παρέχει ο ΑΚΜΟ30. Επιπλέον η σημερινή συνεδρίαση ήταν ανοδική όσον αφορά το εύρος της (υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο χαμηλό), το δε κερί της ημέρας δεν ακυρώνει την τοπική αντιστροφή που σηματοδοτήθηκε χθές αλλά είναι ένα "χαραμι" που είναι κερί αναμονής. 

Για να μην χαλάσει οριστικά και τεχνικά η εικόνα, πρέπει να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω από το άνοιγμα της χθές (846 μονάδες). Η εικόνα βελτιώνεται δραματικά άν ο ΓΔ δώσει την Δευτέρα ένα άσπρο κερί με κλείσιμο πάνω από τις 860 μονάδες, πράγμα που ίσχυε και για σήμερα αλλά δεν επιτεύχθηκε.

Δίνοντας το στίγμα για τη Δευτέρα, υπενθυμίζω ότι το βασικό πρόβλημα του ΓΔ είναι η έλλειψη τζίρου. Ενώ η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με μία ροή 5εκ€/30' που θα μας έδινε ένα τελικό τζίρο 65-70εκ €, από τις 12 και μετά, ανακόπηκαν οι εισροές  και κατέληξε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση με 50+ εκ € αν εξαιρεθούν τα πακέτα στον ΟΠΑΠ, στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στα JUMBO και έτσι ανατράπηκε η πρωϊνή ανοδική τάση. 

Για τη Δευτέρα λοιπόν,  χρειάζεται τζίρος 60-80 εκ € τουλάχιστον και κλείσιμο πάνω από 860 μονάδες. Διαφορετικά κοιτάζουμε στον ΑΚΜΟ30  αναμένοντας να κάνει τη δουλειά του, να στηρίξει το ΓΔ.