Ακόμη ένα θετικό βήμα

06/10/2015 21:06

Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μην είχε την εντυπωσιακή ποσοστιαία άνοδο που είχε η χθεσινή αλλά είχε κάποια πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστηκά.

Πρώτα απ' όλα είχε θετικό πρόσημο και θετική ημερήσια διακύμανση. Συγκεκριμένα άνοιξε ψηλά, πάνω στο ΑΚΜΟ50, στην διάρκεια της ημέρας υποχώρησε μέχρι τον ΑΚΜΟ30 και επιβεβαίωσε τη διάσπασή του με το χαμηλό ημέρας και στη συνέχεια ανέκαμψε. Εδώ είναι και το μόνο μελανό σημείο της ημέρας αφού δεν κατάφερε να διασπάσει ανοδικά τον ΑΚΜΟ20 κλείνοντας ακριβώς πάνω σ'αυτόν. 

Το δεύτερο θετικό σημείο είναι η αύξηση του τζίρου. Μπορεί μεγάλο μέρος των συναλλαγών να ήταν ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών, όμως το τελικό θετικό πρόσημο δείχνει ότι υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον και οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν.

Τελευταίο θετικό σημείο είναι  το ψυχολογικό κομάτι αφού δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση είχαμε να δούμε από τις 16 Σεπ.  

Στο τεχνικό κομάτι πέρα από την διάσπαση του  ΑΚΜΟ50 και την επιβεβαίωση της διάσπασης του ΑΚΜΟ30 δεν είχαμε υπέρβαση των 678 μονάδων και έτσι η οριστική μετάβαση σε βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο MACD που χρειάζεται ακόμη μια ανοδική συνεδρίαση για να γίνει ξανά αγοραστικός και να απομακρυνθεί η πιθανότητα η διήμερη ανοδική αντίδραση να είναι ένα απλό pull back του πρόσφατου τοπικού σχηματισμού ΩΚΩ, ενώ ο RSI14 βρίσκεται σε καλή περιοχή (52).