Ανατροπή σκηνικού με πρωταγωνιστές τις τράπεζες.

28/09/2015 21:10

Παρά τον ελάχιστο σημερινό τζίρο η ταυτόχρονη καθοδική διάσπαση ΑΚΜΟ20,30 και 662 μονάδων ανατρέπει τις όποιες αισιόδοξες σκέψεις υπήρχαν και επαναφέρει την πιθανότητα υλοποίησης καθοδικών σεναρίων.

Σε ότι αναφερθεί παρακάτω, κρατάμε σαν επιφύλαξη τον πολύ μικρό τζίρο που καθιστά τα τεχνικά σήματα που παίρνουμε από διασπάσεις δεικτών ή επιπέδων στήριξης και αντίστασης, οριακά αξιόπιστα, με αποτέλεσμα οι ανατροπές να είναι σχετικά πιο εύκολες.

Η σημερινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό τοπικού ΩΚΩ που δίνει στόχο μια υποχώρηση ως τις 620-630 μονάδες. Με δεδομένο ότι σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και η κάτω bollinger που καθίσταται πιθανός στόχος μετά τη διάσπαση του ΑΚΜΟ20 μπορούμε να εικάσουμε ότι αν ο ΓΔ συνεχίσει καθοδικά κάπου εκεί περιμένουμε μια πρώτη ανοδική αντίδραση περίπου 25-35 μονάδων. Αν η πορεία του ΓΔ εξελιχθεί όπως περιγράφηκε παραπάνω η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά του στην επαφή με τους βασικούς μεσοπρόθεσμους ΑΚΜΟ20,30 ημερών.

Αν και το παραπάνω σενάριο είναι το πιθανότερο δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε το δυσμενές που περιλαμβάνει καθοδική διάσπαση της κάτω bollinger και συνέχεια προς τις 600 και 550 μονάδες αλλά ούτε και αυτό της ανατροπής του σκηνικού και της άμεσης αντιστροφής της κατεύθυνσης του ΓΔ, λόγω της μικρής αξιοπιστίας των τεχνικών σημάτων που οφείλεται στον ισχνό τζίρο.

Η προσοχή διατηρείται στις τράπεζες όπου το σφυροκόπημα συνεχίζεται και οι τιμές έχουν πραγματικά καταρρεύσει (Αγοράζει κάποιος 2000 μετοχές της Eurobank με 50€!).