Αναβολή για Δευτέρα

03/10/2015 20:44

Καμία σοβαρή εξέλιξη στην τεχνική εικόνα του ΓΔ δεν μας έδωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής. Νέο τοπικό χαμηλό κλείσιμο χωρίς να απειληθεί ο ΑΚΜΟ30 που παραμένει η πρώτη αντίσταση που πιέζει το  ΓΔ καθοδικά και την κάτω bollinger να συνεχίζει να ανοίγει καθοδικά.

Διασπάστηκε η στήριξη των 641 μονάδων αλλά τόσο οριακά που δεν μπορούμε να τη λάβουμε υπόψη ως έγκυρη διάσπαση. Στη μεσοπρόθεσμη τάση δεν έχουμε καμία διαφοροποίηση και συνεχίζουμε καθοδικά. Ο MACD συνεχίζει καθοδικός ενώ ο RSI14 βρίσκεται στο 39 μακριά από την υπερπουλημένη ζώνη δείχνοντάς μας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνέχιση της καθόδου.

Στη βραχυπρόθεσμη τάση η ημερήσια διακύμανση περιορίστηκε μεταξύ της κατερχόμενης και της στήριξης των 641 μονάδων την οποία διέσπασε οριακά, τόσο που δεν μπορούμε να λάβουμε μια τέτοια διάσπαση σοβαρά υπόψη.

Υπάρχει μια μικρή χαραμάδα από την οποία μπαίνει λίγο φως αισιοδοξίας. Είναι ο εξευτελιστικός τζίρος και το ημερήσιο κερί της Παρασκευής. Στην τελευταία συνεδρίαση είχαμε ένα ανάποδο σφυρί που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι η αρχή ενός βραχυπρόθεσμου αντιστρεπτικού σχηματισμού. Δεν είναι όμως από μόνο του ένδειξη αντιστροφής.