Άνοδος χωρίς τις τράπεζες;

12/10/2015 22:52

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν μια ημέρα παράτασης της ακινησίας του ΓΔ αλλά δεν είχε άσχημα τεχνικά χαρακτηριστηκά πλήν της μείωσης του τζίρου και της αντίθετης πορείας του τραπεζικού κλάδου. 

Συγκεκριμένα πέρασε και πάλι πάνω από τις 678 μονάδες με επιβεβαίωση της στήριξης από τον ΑΚΜΟ20 στο χαμηλό ημέρας και σημείωσε έστω και οριακά νέο τοπικό υψηλό κλείσιμο. Η πιθανότητα συνέχισης της ανόδου είναι αρκετά μεγάλη, όμως όσο ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε κατάσταση αβεβαιότητας οποιαδήποτε κίνηση δεν μπορεί παρά να είναι μικρού εύρους και δυναμικής. Αν αρχίσουν να διαρρέουν φήμες για ευχάριστες εκπλήξεις για τα αποτελέσματα και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τότε η συμμετοχή του τραπεζικού κλάδου στην ανοδική τάση θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Αν οι φήμες θα βγουν και αληθινές αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε πολύ αργότερα.

Γενικά δεν άλλαξε κάτι δραματικά στο ΓΔ. Δυνατή άνοδος χωρίς τράπεζες δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί οπότε ή γυρίζουν τα τραπεζικά χαρτιά ή η δεύτερη προσπάθεια προς τις 700+ μονάδες θα είναι και αυτή αποτυχημένη.