Χαμηλός τζίρος αλλά αισιοδοξία

15/09/2015 20:45

Αν και το συναλλακτικό ενδιαφέρον είναι πολύ χαμηλό με αποτέλεσμα ο ημερήσιος τζίρος να μην ξεπερνάει τα 30 εκ. ευρώ, η σημερινή συνεδρίαση είχε κάποια καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η εμφάνιση των "ταύρων" ή η απουσία των "αρκούδων" έγινε αισθητή στην κρίσιμη περιοχή των 680 μονάδων με αποτέλεσμα ένα καλό κλείσιμο που οφείλεται στην δεύτερη κατά σειρά ημέρα που κινήθηκαν θετικά κάποιοι δεικτοβαρείς τίτλοι (ΤΙΤΚ, ΔΕΗ κτλ) αλλά και στο ανοδικό γύρισμα των τραπεζικών τίτλων στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης αν και διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο.

Ο στόχος των 700+ μονάδων παραμένει εφικτός αν και όπως έχουμε ήδη αναφέρει όσο καθυστερεί τόσο δυσκολεύει. Η λύση στο πρόβλημα θα είναι η ανοδική επανεκίνηση του τραπεζικού κλάδου που θα δώσει ώθηση στο ΓΔ να υπερβεί τον ΑΚΜΟ50 (691-692 μονάδες) και να δοκιμάσει την επίτευξη νέου τοπικού υψηλού (>708 μονάδες). Αν γίνει κάτι τέτοιο το τέλος της ανοδικής κίνησης αναμένεται στην περιοχή των 740-750 μονάδων όπου υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις (ΑΚΜΟ100 και CH1). Οι αντιστάσεις αυτές μάλλον δεν θα διασπαστούν όσο ισχύουν οι αυστηροί περιορισμοί των ελλήνων επενδυτών.

Μια καλή ημέρα για επανεκίνηση του τραπεζικού κλάδου είναι η αυριανή. θα γίνει ή θα δοκιμαστούν οι βασικές στηρίξεις;