Εκλογές!!!! Νικητής η πτώση

20/08/2015 23:38

Στον τίτλο του χθεσινού σχολίου υπήρχε το ερώτημα "ποιά κίνηση ετοιμάζεται;". Το ενδεχόμενο της προκύρηξης εκλογών ήταν βασικό σενάριο για όλους τους πολιτικούς αναλυτές. Η τεχνική ανάλυση από την πλευρά της αποκομένη από τα γεγονότα (όπως ακριβώς πρέπει να είναι) απλά μας προειδοποιούσε ότι ετοιμάζεται κάποια αξιόλογη κίνηση. Η κίνηση ήρθε με την καθοδική διάσπαση του στενού εύρους (674-685) που βρισκόταν η αγορά εδώ και 4ημέρες.

Από τεχνικής άποψης δεν μας ενδιαφέρει αν οφείλεται στην προκύρηξη των εθνικών εκλογών ή σε άλλο γεγονός όπως η παγκόσμια πτώση των αγορών που συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

πηγή: investing.com 

Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι ότι η τρέχουσα τάση είναι καθαρά πτωτική, ενισχύεται από την εγχώρια ειδησιογραφία και τη διεθνή εικόνα των αγορών και χρειάζεται προσοχή. Τυπικά η τρέχουσα τάση ορίζεται από την κατερχόμενη γραμμή τάσης (κόκκινη). 

Σημαντικό στοιχείο προσοχής είναι ο εξευτελιστικός τζίρος στην ελληνική αγορά που δείχνει ότι η αγορά κινείται πλέον υπό το καθεστώς φόβου και απαξίωσης και όχι τακτικών πωλήσεων. Για πολλούς είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για το σχεδιασμό αγορών και το σταδιακό χτίσιμο μακροχρόνιων θέσεων. 

ΥΓ. Η τελευταία φράση δεν σημαίνει ότι από αύριο αρχίζουν αγορές αβίαστα. Σημαίνει οτι η παρακολούθηση και ο σχεδιασμός πρέπει να είναι καθημερινός.