Επιστροφή στο DP1 με το βλέμμα στο DP2

01/10/2015 21:57

Το άγριο σφυροκόπημα των τραπεζικών τίτλων συνεχίστηκε και σήμερα και παρέσυρε το ΓΔ σε μια άσχημη συνεδρίαση με κλείσιμο στο χαμηλό της ημέρας. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η διατήρησή του υπεράνω των 641 μονάδων που έχει όμως βραχυπρόθεσμη σημασία και ισχύ όπως θα αναλύσουμε παρακάτω. Κατα τα άλλα είναι εμφανής η πίεση που ασκεί ο ελαφρά κατερχόμενος ΑΚΜΟ30 και η αδυναμία του ΓΔ να τον υπερβεί έστω και ενδοσυνεδριακά ενώ το πλέον άσχημο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι η καθοδική στροφή της κάτω bollinger που αποτελούσε και την μοναδική μεσοπρόθεσμη στήριξη του ΓΔ σ' αυτά τα επίπεδα. Η μεσοπρόθεσμη τάση συνεχίζει καθοδική με προοπτικές επιδείνωσης. 

Ο ΓΔ επέστρεψε και πάλι στο DP1 (641 μονάδες). Αν διασπάσει καθοδικά αυτό το επίπεδο βλέπει το DP2 (615 μονάδες). Λεπτομέρειες για τo επίπεδο DP1 δημοσιεύτηκαν στο σχόλιο της 29/09 www.greenbull.gr/news/decisive-point-apofasistiko-simeio-no1/ ενώ αν χρειαστεί θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες για το DP2 στο σχόλιο του Σαββατοκύριακου.

Στην βραχυπρόθεσμη εικόνα, παρότι η τάση είναι εμφανώς καθοδική, ακόμη δεν έχει επέλθει η καταστροφή. Η σημερινή πτώση ήταν εντός των αποδεκτών ορίων για να μην έχουμε διάσπαση της βραχυπρόθεσμης στήριξης ενώ είναι εμφανές ότι η βραχυπρόθεσμη κατερχόμενη γραμμή τάσης πιέζει και οριοθετεί τα υψηλά της ημερήσιας διακύμανσης του ΓΔ.

Η διατήρηση της στήριξης των 641 μονάδων και η διάσπαση της κατερχόμενης θα ανακόψουν την ορμή της καθόδου χωρίς όμως να σημειωθεί αξιόπιστη αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης αν δεν υπάρξει κάποιος ολοκληρωμένος σχηματισμός αντιστροφής.