Η αναμονή συνεχίζεται

06/09/2015 22:48

Η διακοπή της ανάλυσης του ΓΔ δεν έγινε από επιλογή αλλά από ανάγκη αφού λόγω μετακόμισης υπήρξε διακοπή της σύνδεσης internet και της δυνατότητας του καθημερινού σχολιασμού των εξελίξεων στο ΧΑΑ και στις διεθνείς αγορές. 

Από σήμερα σιγά σιγά θα επανέλθει και η κανονική λειτουργία της ιστοσελίδας. Στο τελευταίο σχόλιο στις 26/8 είχε αναφερθεί ότι τεχνικά θα υπάρξει μιά σημαντική αλλαγή μόνο αν ο ΓΔ υπερβεί την κατερχόμενη R1 και τον ΑΚΜΟ20 ημερών. Το πρώτο συνέβει αλλά με υποτονικούς τζίρους και έτσι δεν έδωσε την απαραίτητη ανοδική ώθηση. Το δεύτερο αν και τόσες ημέρες μετά παραμένει ως βασικός στόχος για το ΓΔ.

Αν η αυριανή συνεδρίαση δώσει κλείσιμο πάνω από τον ΑΚΜΟ20 ημερών ταυτόχρονα με την απαραίτητη αύξηση του τζίρου τότε τις επόμενες ημέρες πιθανόν να ακολουθήσει μια κίνηση μέχρι την πάνω bollinger στην περιοχή των 700-720 μονάδων. Με το τρέχον πάντως επενδυτικό ενδιαφέρον που αποτυπώνεται στους ισχνούς καθημερινούς τζίρους, η αδυναμία υπέρβασης του ΑΚΜΟ20 δίνει πολλές πιθανότητες στο σενάριο επιστροφής στην κάτω bollinger. 

Το ζητούμενο είναι η αύξηση του τζίρου. Αυτή θα δώσει δύναμη στην αγορά για να ξεπεράσει τα μικρά ή μεγαλύτερα τεχνικά εμπόδια.