Ναι μεν αλλά...

30/09/2015 21:29

Όπως είχαμε προβλέψει στο χθεσινό σχόλιο η σημερινή συνεδρίαση ήταν πολύ πιθανό να φέρει μια ανοδική συνεδρίαση λόγω του ότι ο ΓΔ είχε φτάσει σε ένα αποφασιστικό σημείο. Η ανοδική αυτή συνεδρίαση είχε κάποια καλά ποιοτικά χαρακτηριστηκά όπως την ενεργοποίηση των αγοραστών στα blue chips, και την μικρή αύξηση του τζίρου αλλά για ακόμη μια φορά ο τραπεζικός κλάδος λειτούργησε σαν άγκυρα και δεν επέτρεψε στο ΓΔ να κάνει κάτι περισσότερο. 

Στην τεχνική όμως εικόνα δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Ο ΓΔ αν και στηρίχθηκε για δεύτερη ημέρα στην κάτω bollinger, η οποία ανέρχεται και αυριο θα βρίσκεται στις 645+ μονάδες, δεν πετυχε ούτε την ανοδική διάσπαση κάποιας μεσοπρόθεσμης αντίστασης  (ΑΚΜΟ30 ή 662 μονάδες) αλλά ούτε και την ολοκλήρωση κάποιου βραχυπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού. Έτσι ότι έμεινε από τη σημερινή συνεδρίαση είναι η ανακοπή της καθοδικής ορμής. Το αν αυτό το αποτέλεσμα θα είναι προσωρινό ή μεγαλύτερης διάρκειας θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Οριοθέτηση της βραχυπρόθεσμης τάσης μπορούμε να δούμε στο παρακάτω διάγραμμα

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική και γίνεται οριζόντια με διάσπαση της κατερχόμενης ενώ αλλάζει σε βραχυπρόθεσμα ανοδική στην ανοδική διάσπαση των 678 μονάδων όπου ταυτόχρονα θα έχουμε και μεσοπρόθεσμη ανοδική σηματοδότηση.

Αν ο ΓΔ συνεχίσει καθοδικά κάτω από τις 641 μονάδες θα εξετάσουμε το DP2 στις 615 μονάδες.