Ο πρώτος στόχος δοκιμάστηκε

21/08/2015 20:34

Στο σχόλιο της Τετάρτης www.greenbull.gr/news/stegnonei-i-agora-poia-kinisi-etoimazetai1/ είχε τεθεί ο στόχος σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης του στενού εύρους στο οποίο βρισκόταν τότε ο ΓΔ. Ο στόχος αυτός επετεύχθει σήμερα με την υποχώρηση του ΓΔ κάτω από τις 630 μονάδες με μιά συνεδρίαση που και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ο χαμηλός τζίρος.

Πέρα από τον χαμηλό τζίρο όμως η σημερινή συνεδρίαση είχε αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστηκά από τις προηγούμενες. Την πτώση αυτή τη φορά τροφοδότησαν και άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ κτλ ενώ διαφοροποίηση υπήρχε και μεταξύ των τραπεζικών τίτλων που στις προηγούμενες συνεδριάσεις έπεφταν όλες μαζί.  (Ανάλυση των επιμέρους μετοχών θα αναρτηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε εκτενές σχόλιο).

Τη Δευτέρα ο ΓΔ πιθανόν να δοκιμάσει τη στήριξη των 615 μονάδων. Η τρέχουσα εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει χαμηλότερα και θα στηριχθεί εκεί ή λίγο ψηλότερα δίνοντας στη συνέχεια μια μικρή ή μεγαλύτερη ανοδική αντίδραση τουλάχιστον μέχρι την κατερχόμενη γραμμή τάσης. Η συνέχεια βέβαια ακόμη και αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες ένας από τους οποίους είναι η κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.