Πράσινη φωτοβολίδα

25/08/2015 22:25

Με έντονη ανοδική αντίδραση συνεχίστηκε σήμερα η ταραχώδης περίοδος που διανύουμε. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι ευρωπαϊκές αγορές παρέσυραν και το ελληνικό χρηματιστήριο σε άνοδο που διόρθωσε την υπερβολή της Δευτέρας και ότι ούτε σήμερα ούτε χθές υπήρχε κάποιο εγχώριο νέο καταλύτης που να προκαλέσει τόσο έντονη αντίδραση στην Ελληνική αγορά.      

Στον τίτλο σήμερα χρησιμοποιείται ο όρος φωτοβολίδα. Η φωτοβολίδα φεύγει γρήγορα ψηλά αλλά μόλις φτάσει σε κάποιο ύψος σβήνει και χάνεται.

Δεν έπεισε ο ΓΔ σήμερα. Παρά την μεγάλη ποσοστιαία άνοδο το σημερινό κερί ήταν εσωτερικό του χθεσινού. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το σχηματισμό της "εγγύου" (χαραμι) που είναι σχηματισμός αναμονής και συνέχισης της προηγούμενης τάσης. Επιπλέον και ο τζίρος δεν έδειξε ότι υπήρξε αγοραστικό κύμα παρα μάλλον έλλειψη πωλητών. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ο ΓΔ να συνεχίσει ανοδικά. Για να ξεκινήσει μια νέα βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένας σχηματισμός "τρια μέσα πάνω" με ένα μεγάλο άσπρο κερί με κλέισιμο πάνω από 629 μονάδες και με αύξηση του τζίρου. 

Προς το παρόν η προοπτική ανόδου εξαντλείται στην περιοχή 660-670 μονάδες και πρέπει να συμβούν πολλά περισσότερα για κάτι μεγαλύτερο