Τερματισμός της καθόδου;

05/10/2015 20:28

Από τις 29/9 www.greenbull.gr/news/decisive-point-apofasistiko-simeio-no1/ είχαμε τονίσει ότι η διατήρηση των 641 μονάδων μπορούσε να φέρει μια ανατροπή στη διαμορφωμένη καθοδική τάση. Παρότι απειλήθηκε με διάσπαση δύο φορές η συγκεκριμένη στήριξη αποδείχθηκε επαρκώς ισχυρή ώστε να προκαλέσει τουλάχιστον την διακοπή της βραχυπρόθεσμης καθοδικής τάσης και να δημιουργήσει προοπτική για την έναρξη μιας νέας ανοδικής τάσης. 

Η σημερινή συνεδρίαση που είχε ως πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο είχε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστηκά για να είναι η εναρκτήρια συνεδρίαση μιας ανοδικής τάσης αρκεί αυτό να αποδειχθεί στη συνέχεια. Άνοιξε με χάσμα (απαγορεύεται να γεμίσει), είχε σχεδόν διπλάσιο τζίρο και επιβεβαίωσε το "αναποδο σφυρί" το οποίο μας είχε επιτρέψει στο σχόλιο του Σαββατοκύριακού να αφήσουμε αισιόδοξες προοπτικές για σήμερα.

Για να μιλήσουμε όμως για οριστικό τερματισμό της καθοδικής τάσης δεν φτάνουν τα παραπάνω. Είναι σύνηθες μετά τη στήριξη στην κάτω bollinger να ακολουθεί μια τεχνική ανοδική αντίδραση που τερματίζεται στον ΑΚΜΟ20. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η υπέρβαση του συνδυασμού ΑΚΜΟ20,30 που βρίσκονται λίγες μονάδες πάνω από τον ΓΔ και στη συνέχεια η υπέρβαση της τοπικής αντίστασης στις 678 μονάδες. Αν ο ΓΔ επιτύχει αυτές τις δύο βασικές προϋποθέσεις τότε με αρκετά μεγάλες πιθανότητες θα ακολουθήσει μια ανοδική κίνηση που θα δοκιμάσει και πάλι την περιοχή των 700+ μονάδων 

Στη βραχυπρόθεσμη εικόνα γίνεται πιο εμφανής η ανάγκη υπέρβασης των 678 μονάδων αλλά και η μεγάλη σημασία διατήρησης των 641 μονάδων που πλέον αποτελεί το βραχυπρόθεσμο stop των long.