Καθόδου συνέχεια και μάλιστα ενισχυμένη.....

2016-01-20 21:15

Πολύ επιθετική η καθοδική συνέχεια στο ΓΔ, ο οποίος συνεχίζει χωρίς εμφανείς στηρίξεις αλλά και με όποια προσπάθεια αντίδρασης εμφανίζεται να τελειώνει αμέσως με την ιδιαίτερη συμβολή του τραπεζικού κλάδου που καταρρέει.

Τεχνικά δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Παρά τις καλές πιθανότητες που είχε ο χθεσινός βραχυπρόθεσμος σχηματισμός, όχι μόνο δεν βοήθησε ο τραπεζικός κλάδος αλλά κατέρευσε μην αφήνοντας καμία πιθανότητα και στο υπόλοιπο ταμπλώ να κάνει κάτι καλύτερο.

Αντιστάσεις στις 532 - 543 - 557 μονάδες.  Στηρίξεις δεν υπάρχουν μέχρι τις 471 μονάδες.

Εδώ μπορούμε να συνδέσουμε την κλασική ΤΑ με την θεωρία του Elliott και το σενάριο που δημοσιεύσαμε στις 18/1 για την μεσοπρόθεσμη πορεία του ΓΔ

www.greenbull.gr/news/mesoprothesmi-tasi-18-01-16/ 

Αν ισχύει η αρίθμηση που έχουμε υιοθετήσει σ' αυτό το άρθρο βρισκόμαστε στο 5ο και τελευταίο κάθοδικό κύμα που όπως έχουμε ήδη αναφέρει μπορούσε να φτάσει μέχρι τις 536 μονάδες, υπόθεση που μάλλον αποδεικνύεται ψευδής όπως ήταν αναμενόμενο και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 410-420 και τις 220-230 μονάδες. 

Αν και η αρίθμηση των κυμάτων πάντα επιδέχεται αμφισβήτησης, θα επιδιώξουμε με το παρακάτω γράφημα να καταστρώσουμε ένα χάρτη επιπέδων-τιμών στόχων.

Σύμφωνα με την αρίθμηση του γραφήματος η τρέχουσα καθοδική κίνηση είναι το 3 του 3 του 5. Υπάρχει πιθανότητα να έχει ολοκληρωθεί το 3 στις 532 μονάδες και να βρισκόμαστε στο  αλλά θεωρούμε την πρώτη αρίθμηση πιό πιθανή αυτή τη στιγμή. Με βάση την κυματική θέση του ΓΔ το 3 μπορεί να ολοκηρωθεί μεταξύ 515 και 520 μονάδων ή μεταξύ 465 και 475 μονάδων όπου βρίσκεται και η στήριξη του ιστορικού χαμηλού του 2012 (471 μονάδες).

Αν η υπόθεσή μας είναι σωστή η ταλαιπωρία του ΧΑΑ δεν θα τελειώσει εκεί. Η πιό ευνοϊκή πιθανότητα αυτή τη στιγμή για να τελειώσει αυτή η καθοδική ταλαιπωρία οριστικά και να αρχίσει ένας μακροχρόνιος ανοδικός κύκλος για το ΧΑΑ  είναι στις 410-420 μονάδες.

Καθημερινά θα τσεκάρουμε την αρίθμηση και θα προχωρούμε στις ανάλογες διορθώσεις ή και στην ακύρωση του παραπάνω σεναρίου αν μας το επιβάλλει η κίνηση της τιμής του ΓΔ. Πιθανό ένα βραχυχρόνιο γύρισμα από τις 510-520 μονάδες άγνωστης διάρκειας και εύρους αν το 3 τελειώσει τελικά εκεί.