Παράλληλη πορεία

2016-01-21 20:02

Όπως γράψαμε στο χθεσινό σχόλιο θα προσεγγίσουμε και τον 25άρη με ένα σενάριο επιπέδων-τιμών στόχων καταρτισμένο σύμφωνα με την θεωρία του Elliott. H πορεία του 25άρη είναι παράλληλη σχεδόν με αυτή του ΓΔ με την πολύ σημαντική διαφορά ότι εδώ έχουμε ήδη νέο ιστορικό χαμηλό.

Σύμφωνα με το σενάριό μας ο FTSE25 βρίσκεται στο 3(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο).

Το κύμα 3(μπλέ) είναι πολύ πιθανό να έχει τερματιστεί στις 141 μονάδες που ήταν το σημερινό χαμηλό και να ακολουθήσει ένα ανοδικό 4(μπλε) με μέγιστο (αλλά όχι αναγκαίο) στόχο  τις 166 μονάδες. Αυτός ήταν και ο λόγος που χθές  πιθανολογούσαμε για μια ανοδική αντίδραση σήμερα που δεν ήρθε αλλά δεν αποκλέιεται ή μάλλον αναμένεται να έρθει αύριο.

Αν η ανοδική αντίδραση δεν έρθει και διασπαστούν καθοδικά οι 140 μονάδες είναι πολύ πιθανό ο 25άρης πλέον να προσεγγίσει τις 125 μονάδες όπου θα πρέπει να τερματιστεί το κύμα 3(μπλε) στο 261,8% του μήκους του κύματος 1(μπλε). 

Αν συμβεί το δεύτερο δυσκολεύει αλλά δεν αποκλείεται η πιθανότητα να τερματιστεί όλη η πτωτική πορεία του 25άρη στις 115 μονάδες όπως είναι η ευνοϊκή  εκδοχή του σεναρίου μας.  Η δυσμενής εκδοχή δίνει τιμή στόχο πολύ χαμηλά στις 50 μονάδες και δεν θα θέλαμε να την αναλύσουμε προς το παρόν.  

Πρέπει όπως και στο σχόλιο του ΓΔ να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι απλά ένα σενάριο που θεωρούμε πιό πιθανό από άλλα και ότι η διαδικασία εφαρμογής των σεναρίων είναι δυναμική και θα αναπροσαρμόζεται καθημερινά σύμφωνα με την κίνηση των τιμών.