Σχόλια 25-29 Ιαν

2016-02-04 14:16

Συνεχίζουμε με το σενάριο που έχουμε παρουσιάσει χωρίς τροποποιήσεις. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν μια συνεδρίαση αναμονής χαμηλού τζίρου και χωρίς ιδιάιτερη τεχνική αξία. Με κλείσιμο αύριο κάτω από 530 μονάδες δημιουργείται βραχυπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός αλλά χαμηλής ισχύος.

Αν και στο χθεσινό σχόλιο είχαμε αναφέρει τις 540 μονάδες ώς πιθανό τέλος του 4(μπλε) κάτι που κέρδισε κάποιες περισσότερες πιθανότητες σήμερα, θα επιμείνουμε ότι ακόμη παραμένει ενδεχόμενο χαμηλών πιθανοτήτων και ότι θεωρούμε εφικτή την επίσκεψη των 560-570 μονάδων από το ΓΔ. Μιά καλή συνεδρίαση προς τις 545+ μονάδες αύριο θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την πραγματοποίηση αυτής της ανοδικής κίνησης.  

Υπόψη ότι μόνο υποχώρηση κάτω από τις 519 μονάδες σηματοδοτεί το οριστικό πέρας του 4(μπλε) και την έναρξη του 5(μπλε). 

 

Συνέχισε ο ΓΔ εντός του σεναρίου που έχουμε καταρτίσει και παρουσιάσει εδώ και αρκετές ημέρες. Όπως τονίσαμε στο χθεσινό σχόλιο ο ΓΔ δεν είχε εξαντλήσει το ανοδικό κύμα 4(μπλε) και έτσι περιμέναμε την ανοδική συνέχεια. Στην μεγάλη εικόνα του παραπάνω γραφήματος δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Θεωρούμε ότι παραμένουμε στο 4(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο).

Το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι χθές ήταν το ανώτατο όριο που μπορούσε να φτάσει αυτό το 4(μπλέ) που είναι στις 582 μονάδες όπως επίσης και το πότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τελείωσε που είναι στις 519,19 μονάδες.

Μετά το σημερινό χαμηλό στις 524,01 μονάδες μπορούμε πλέον να οριοθετήσουμε τις προσδοκίες μας για το τέλος του 4(μπλε)

Ας δούμε το παρακάτω γράφημα

Θεωρούμε (με αρκετές πιθανότητες η υπόθεσή μας να είναι σωστή) ότι το σημερινό χαμηλό ήταν το b ενός τυπικού abc. Αναμένουμε το c και μαζί του το 4(μπλε) σε ένα από τα επίπεδα fibo 100% ή 161,8% , c1 και c2 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το τέλος του 4(μπλε) αναμένεται στις 547,21 μονάδες ή 561,55 μονάδες. Το πρώτο επίπεδο συμπίπτει σχεδόν με το σημερινό υψηλό (548.22) και μας δίνει ένα σήμα συναγερμού και ετοιμότητας. Το δεύτερο επίπεδο που το θεωρούμε λίγο πιό πιθανό συμπίπτει και με τον αρχικό μας στόχο που έχουμε τοποθετήσει στις 560-570 μονάδες. 

Άσχημη εξέλιξη και στροφή υπέρ της πρώτης περίπτωσης θα είναι κλείσιμο αύριο κάτω από 538 μονάδες.  

 

 

 

 

Συνεχίζει η κίνηση του ΓΔ να βρίσκεται εντός του βασικού σεναρίου μας. 

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί στην στήλη της μεσοπρόθεσμης ανάλυσης www.greenbull.gr/news/mesoprothesmi-tasi-pinakas-timon-stochon/ είναι πολύ πιθανό το γύρισμα του ΓΔ [τέλος του 4(μπλε)] να έχει ήδη γίνει στο σημερινό υψηλό στις 552,42 μονάδες. Η σηματοδότηση έναρξης του 5(μπλέ)  θα έρθει όπως γράψαμε στο ίδιο σχόλιο με κλείσιμο κάτω από 538 μονάδες.  

Αν ξεκινήσει το 5(μπλε) είναι πολύ πιθανό να δοκιμάσουμε το ιστορικό χαμηλό του ΓΔ στις 471 μονάδες.

Θα μπορούμε να οριοθετήσουμε την όποια κίνηση ακολουθήσει με περισσότερη ακρίβεια όταν επιβεβαιωθεί οριστικά ότι το 5(μπλε) είναι σε εξέλιξη με το ΓΔ κάτω από τις 519 μονάδες.

ΥΓ Αν παρά την εκτίμησή μας ο ΓΔ συνεχίσει ανοδικά δεν ακυρώνεται το σενάριό μας αλλά μόνο ο συγκεκριμένος πίνακας τιμών. Το σενάριο ακυρώνεται όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην υπέρβαση των 582 μονάδων.

 

 

 

 

 

 

Παρά το αρνητικό πρόσημο της σημερινής συνεδρίασης ο ΓΔ έσωσε την παρτίδα στις δημοπρασίες. Δεν έκλεισε τελικά κάτω από τις 538 μονάδες και έτσι:    α) δεν ολοκλήρωσε βραχυπρόθεσμο σχηματισμό αντιστροφής   β) δεν υποχώρησε έστω και οριακά κάτω από την κατερχόμενη γραμμή τάσης. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχει σηματοδοτηθεί το τέλος της ανοδικής κίνησης από 21 Ιαν. Με βάση τα κλασικά τεχνικά εργαλεία υπάρχει δυνατότητα κίνησης του ΓΔ μέχρι τον SMA20, την TL1 ή ακόμη και τον SMA30. 

Με δεδομένο ότι ο SMA30 έχει ήδη φτάσει στο όριο των 582 μονάδων, η παραπάνω ανοδική κίνηση, δεν ακυρώνει και το ελλιοτικό μας σενάριο που έχουμε υιοθετήσει εδώ και μερικές ημέρες. Σύμφωνα με αυτό βρισκόμαστε ακόμη στο 4(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο).

Το μόνο που θα ακυρωθεί είναι ο πίνακας τιμών  που έχουμε δημοσιεύσει και στηρίζεται στην μή υπέρβαση των 554 μονάδων. 

 

 

 

 

Μπορεί να είχαμε μια όμορφη συνεδρίαση την Παρασκευή με αυξημένο μάλιστα τζίρο αλλά διαγραμματικά δεν είχαμε κάποια σοβαρή αλλαγή. 

Κατα την εκτίμησή μας παραμένουμε στο 4(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο).

Δεν έχει ακυρωθεί ακόμη ούτε το δυσμενές σενάριο που παρουσιάστηκε σε προηγούμενα σχόλια αφού ο ΓΔ δεν πέρασε τις 554 μονάδες. Περιμένουμε την έναρξη του καθοδικού 5(μπλε) από εδώ έως και τις 582 μονάδες που ακυρώνεται η αρίθμηση του σεναρίου μας.