Σχόλιο 21-22-23 Δεκ

2016-01-05 09:34

2015-12-21 20:11

Με μειωμένη ορμή συνεχίζει ανοδικά

 

Με μειωμένη ορμή αλλά με μία καθαρή ανοδική συνεδρίαση (υψηλότερα υψηλό και χαμηλό ημέρας) συνέχισε σήμερα ο ΓΔ. Πέρα από την ανοδική συνεδρίαση πέτυχε και την ανοδική διάσπαση έστω και οριακά της κατερχόμενης TL1. Δεν κατάφερε όμως να υπερβεί και τον SMA30 ο οποίος είναι και η μοναδική αντίσταση πρίν τις 641 μονάδες. 

Αν ο ΓΔ υπερβεί το SMA30 θα δοκιμάσει οποσδήποτε και τις 641 μονάδες και από εκεί και πέρα θα επανεξετάσουμε την κατάσταση. 

Είναι πολύ πιθανό όμως να εμφανιστεί και η διόρθωση την οποία πλέον θεωρούμε επικείμενη  είτε από αύριο είτε μετά την επαφή με τις 641 μονάδες.

Το σενάριο για τη διόρθωση που καθημερινά αναφέρουμε και κάθε μέρα αναβάλλεται χωρίς όμως να προχωρά ο ΓΔ ιδιαίτερα ψηλότερα, δεν διαφέρει σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν χθές. Μια μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή του ΓΔ θα μπορούσε ίσως  να μεταβάλει το σενάριο που παρουσιαστηκε χθές αλλά ισχύει και σήμερα αφού ο ΓΔ προχώρησε μόνο κατά 0,35%.  

 

2015-12-22 20:07

Πρώτη ημέρα διόρθωσης;

 

 

 

2015-12-23 20:51

Χριστουγεννιάτικη φάρσα.....

 

 

Η τελευταία συνεδρίαση πρίν τις αργίες των Χριστουγέννων ήταν αυτό που περιγράφει ο σημερινός τίτλος. Μια Χριστουγεννιάτικη φάρσα.

Όποιος παρακολούθησε την σημερινή συνεδρίαση είδε μια καθαρά πτωτική συνεδρίαση με αναλογία πτωτικών/ανοδικών μετοχών σε κάποια στιγμή μεγαλύτερη από 3/1 που στο τέλος με κάποια μαγικά έκλεισε με θετικό πρόσημο!!! Ποιά ήταν τα μαγικά; Οι συνηθισμένες μετοχές εργαλεία διαμόρφωσης του προσήμου του ΓΔ ,  ΕΕΕ και ΤΙΤΚ που βρέθηκαν στο +4,5% και +3% αντίστοιχα. Δεν μας αιφνιδίασε βέβαια αυτή η εξέλιξη αφού είχαμε επισημάνει την "παράξενη" τεχνική συμπεριφορά της ΕΕΕ στο σχόλιο της Δευτέρας www.greenbull.gr/news/metoches-ftse25-scholio-21-dek/

Στην τεχνική εικόνα του ΓΔ θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι, ανεξάρτητα με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, ο ΓΔ διατηρήθηκε πάνω από την TL1 και παραμένει σε μια περιοχή συσσώρευσης μεταξύ SMA20 και SMA30, χωρίς να έχει σηματοδοτήσει κάτι για τη συνέχεια.

Συνέχιση της ανοδικής πορείας θα σηματοδοτήσει o ΓΔ σε περίπτωση υπέρβασης των 631 μονάδων ενώ επιβεβαίωση της έναρξης διορθωτικής φάσης θα σηματοδοτήσει σε καθοδική διάσπαση του SMA20.

Μέχρι να συμβεί ένα από τα δύο και μέχρι να φτάσει η 28/12 που θα ανοίξει πάλι το ΧΑΑ, απολαύστε την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, γιορτάστε, χαρείτε και χαρίστε γύρω σας χαρά, ευχάριστη διάθεση, χαμόγελα και αγάπη που έχουμε ανάγκη όλοι μας.

 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.

 

 

ΥΓ. Σχόλια για μετοχές, ξένους δείκτες, εμπορεύματα θα δημοσιευτούν την 26 και 27 Δεκ.