(Δημοσίευση 10 Δεκ) Το πρώτο βήμα

2015-12-18 22:41

Παρά το χθεσινό νέο χαμηλό, στο χθεσινό σχόλιο αναλύσαμε την πιθανόττα μιας ανοδικής αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο ΓΔ αντέδρασε ανοδικά με το σύνολο των επιμέρους δεικτών να συμμετέχουν σ' αυτή την άνοδο πλήν αυτού της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έκανε το πρώτο βήμα για να δώσει μια ανοδική κίνηση αλλά απαιτείται άμεσα να κάνει και το δεύτερο. Ο σχηματισμός που δημιουργήθηκε σήμερα είναι "χαράμι" που μπορεί να δώσει συνέχιση της καθόδου ή αντιστροφή της τάσης ανάλογα με το αυριανό κλείσιμο. Ο ημιτελής σημερινός σχηματισμός μετατρέπεται σε ένα αξιόπιστο ανοδικό "τρία μέσα πάνω" αν το αυριανό κλέισιμο είναι πάνω από 582 μονάδες αλλά και σε ένα εξίσου αξιόπιστο καθοδικό "τρία μέσα κάτω" με κλείσιμο κάτω από 559 μονάδες.

Οι περισσότερες πιθανότητες (λόγω του άσπρου κεριού της σημερινής συνεδρίασης) είναι υπέρ του ανοδικού. Αν λοιπόν ολοκληρωθεί ο σχηματισμός θα ακολουθήσει ανοδική κίνηση που μπορεί να έχει σε πρώτη φάση διάρκεια από μια ημέρα μέχρι μια εβδομάδα. Ανιχνεύοντας τις αντιστάσεις που μπορεί να αποτελέσουν τον τερματισμό της είναι κατά σειρά 586 (πολύ κοντά) , 603,615 και 625 μονάδες. Αν και όταν φτάσουμε σε κάποια από αυτές θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα για να χαράξουμε πορεία για τη συνέχεια.

Περιμένουμε λοιπόν συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης. Καλό θα ήταν να υπερβεί ο ΓΔ τις 586 μονάδες από αύριο για να πάρει ανάσα και να έχει τις επόμενες ημέρες την άνεση για μιά ημέρα ανάπαυλας. Ο στόχος βρίσκεται εκτός από τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω και στον SMA20 και στην TL1. Μόνο αν ο ΓΔ υπερβεί τα δύο τελευταία τεχνικά στοιχεία θα αρχίσουμε να πιστεύουμε σε κάτι περισσότερο. Μεχρι τότε και παρά την ευφορία που δημιουργεί ένα +3% η βραχυπρόθεσμη,μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τάση είναι ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ και επομένως οι long τοποθετήσεις κυνηγούν την αντίδραση και έτσι πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται.