Στην τελική ευθεία

2016-05-21 15:43

Την αποφασιστική συνεδρίαση με τον μεγάλο τζίρο που ζητήσαμε στο προηγούμενο σχόλιο μας έδωσε η αγορά την Παρασκευή.

Ο ΓΔ πέτυχε νέο υψηλό και έτσι άυξησε τις πιθανότητες η προσωρινή ήπια διορθωτική φάση να έχει τελειώσει και να έχει ξεκινήσει μια νέα ανοδική φάση που θα είναι και η πιό έντονη από όλες αφού σύμφωνα με το μέχρι στιγμής επικρατέστερο από πλευράς πιθανοτήτων σενάριο θα εξελιχθεί το κύμα 3 του 3 του 3.

Οι στόχοι για κάθε τριάρι φαίνονται στο γράφημα. Πριν εμφανιστεί η επόμενη ανάπαυλα-διόρθωση ο ΓΔ μπορεί να φτάσει στις 687 μονάδες ενώ το τέλος της ανοδικής κίνησης μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Οι στηρίξεις που δεν πρέπει να χαθούν είναι οι γνωστοί SMA20,SMA200 και η Τ1.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και ο 25άρης

Οι τιμές στόχοι για τον 25άρη φαίνονται στο γράφημα ενώ η διάσπαση των επιπέδων που εμφανίζονται με κόκκινο ακυρώνει την αρίθμηση του σεναρίου μας. Για το χαμηλότερο επίπεδο (δηλαδή το 3 του 3 του 3), ο στόχος είναι 196 ή 204 μονάδες ενώ η διάσπαση των 179 και όχι των 174 όπως εσφαλμένα έχει γραφεί, ακυρώνει το 3 του 3 του 3 αλλά όχι και τα κύμματα μεγαλύτερου επιπέδου.

Αν λοιπόν ισχύει το σενάριο που έχουμε υιοθετήσει έδώ και αρκετό καιρό αναμένεται μια επιταχυνόμενη άνοδος που θα στείλει ΓΔ και 25άρη σε πολύ υψηλές τιμές που έχουμε να δούμε από το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2015. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τις εξελίξεις στην υπόθεση της αξιολόγησης της χώρας από τους δανειστές στην περίπτωση που το Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης καταλήξει σε οριστική συμφωνία ή σε μια συμφωνία πιο γενική που θα εξασφαλίζει όμως την πορεία της χώρας. Οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική, η οικονομία και πολύ περισσότερο οι αγορές κρύβουν εκπλήξεις. Μόνο και μόνο για πληροφοριακούς λόγους και χωρίς να έχουμε κάποιο τεχνικό στοιχέιο θα αναφέρουμε ότι το αρχικό αρνητικό σενάριο που επίσης έχουμε παρουσιάσει εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει πάψει να ισχύει πάρα του γεγονότος ότι πέρασε σε δεύτερη μοίρα από πλευράς πιθανοτήτων επιβεβαίωσης.

199 και 709 μονάδες οι μέγιστοι στόχοι για 25άρη και ΓΔ αντίστοιχα για να ολοκληρωθεί το τελευταίο ανοδικό D και να αρχίσει το Ε καθοδικό που θα δώσει πιθανόν νέα χαμηλά ή θα προσεγγίσει το επίπεδο που είχε φτάσει το καθοδικό C. Στις 645 μονάδες επιτυγχάνει και ο ΓΔ για το κύμα 3D κίνηση ίση με το 61,8% του μήκους του κύματος 1D οπότε και έχει ολοκληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το Ε καθοδικό χωρίς να επιτευχθούν οι μέγιστοι στόχοι (το έχει κάνει ήδη ο 25αρης). Τεχνική εικόνα που ταιριάζει απόλυτα με μια αποτυχία στο Eurogroup οφειλόμενη στην διαφωνία ΔΝΤ, ΕΕ για το χρέος ή σε οποιοδήποτε άλλο  αστάθμιτο πολιτικό παράγοντα (π.χ καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική βουλή).