Συνέχεια της ανόδου με ανισοβαρή κατανομή στους τίτλους

2016-05-23 22:03

Με μια ανοδική συνεδρίαση, αποτέλεσμα του θετικού κλίματος των ημερών, συνέχισε ο ΓΔ. Η ανισοβαρής όμως κατανομή της ανόδου και ο τεράστιος τζίρος που συγκέντρωσε ο τραπεζικός κλάδος και  ιδίως η μετοχή της ΕΤΕ που έκλεισε με αρκετά ανεκτέλεστα κομμάτια στους πωλητές, δημιουργούν κάποια αίσθηση ανασφάλειας για τη συνέχεια.

Περιμένοντας το αυριανό κρίσιμο Eurogroup η αγορά μπορεί ή να προεξοφλήσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα προκαλέσει οργασμό τοποθετήσεων στην αυριανή συνεδρίαση ή θα προτιμήσει να εξασφαλίσει κάποια από τα κέρδη των ημερών. Αν συμβεί το πρώτο ή το δεύτερο αλλά υπό την προϋπόθεση ο ΓΔ να μην υποχωρήσει ή να υποχωρήσει ελαφρά, με τα διαθέσιμα από τις ρευστοποιήσεις να διαχέονται στους μη τραπεζικούς τίτλους, τότε με μεγάλο ποσοστό επιβεβαίωσης, το σενάριο του παραπάνω γραφήματος είναι  το κυρίαρχο σενάριο για την κίνηση της αγοράς και θα απολαύσουμε άνοδο μεγάλης διάρκειας. Άνοδο που πριν εμφανιστεί μια σοβαρή μεσοπρόθεσμη διόρθωση (150-200 μονάδες) μπορεί να έχει στείλει το ΓΔ ακόμη και πάνω από τις 800 μονάδες. 

Δεν διαφέρει η τεχνική εικόνα του 25άρη από αυτή του ΓΔ. Κρατά την ανοδική τάση χωρίς να βρίσκεται κοντά σε βασικές στηρίξεις και χωρίς να απειλεί κάποια από αυτές με διάσπαση ενώ αν τελικά επικρατήσει το τρέχον σενάριο πριν εμφανιστεί σοβαρή μεσοπρόθεσμη διόρθωση (30-40 μονάδες) μπορεί ο δείκτης να βρεθεί αρκετά πάνω από τις 200 μονάδες. 

Η αυριανή συνεδρίαση στο κλείσιμό της θα δείξει με μεγάλη πιθανότητα και την μεσοπρόθεσμη συνέχεια. Προσοχή πρέπει να δείξουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφού μπορεί να υπάρξουν "υπερβολές" (ανοδικές ή καθοδικές) που δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα και κατάσταση της αγοράς.