Συνεχίζει καθοδικά

2016-01-21 19:21

Συνέχισε ο ΓΔ καθοδικά παρά το ενδοσυνεδριακό ανοδικό γύρισμα μέχρι τις 536 μονάδες. Έχουμε τονίσει ότι άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς την συμμετοχή των τραπεζών δεν πρόκειται να υπάρξει. Μόνο η ΑΛΦΑ διαφοροποιήθηκε ενώ οι άλλες τρείς συστημικές με χειρότερες την ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ οδήγησαν για ακόμη μία φορά το χορό της καθόδου.

Η ανοδική αντίδραση στο μέσο της συνεδρίασης επιβεβαίωσε την προσδοκία που είχαμε χθές για την εμφάνισή της αλλά το κλείσιμο δεν μας δίνει την δυνατότητα να εικάσουμε ότι το 3(μπλε) του 3(καφέ) του 5(κόκκινο) έχει τελειώσει. Αυτό που έχουμε πετύχει έιναι να οριοθετήσουμε την κίνηση του ΓΔ ο οποίος, αν είναι ορθό το σενάριο στο οποίο βασιζόμαστε, μπορεί:

1. αν γυρίσει χωρίς να διασπάσει τις 510 μονάδες, να κινηθεί ανοδικά με μέγιστο (αλλά όχι αναγκαίο) στόχο τις 575 μονάδες, πρίν γυρίσει και πάλι καθοδικά για να ολοκληρώσει το 3(μπλε) του 3(καφέ).

2. αν συνεχίσει διασπόντας καθοδικά τις 510 μονάδες, να προσεγγίσει το ιστορικό χαμηλό του 2012 στις 471 μονάδες. Μπορεί ακόμη και να το διασπάσει καθοδικά με τελικό (αλλά επίσης όχι αναγκαίο) στόχο λίγο πάνω από τις 460 μονάδες.

Αν συμβεί το πρώτο αυξάνονται οι πιθανότητες το 5(κόκκινο) να είναι σχετικά μικρό σε μήκος και να μην φτάσει κάτω από τις 400 μονάδες. Αν συμβεί το δεύτερο οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες ακόμη και με την προσέγγιση των 220 μονάδων. Γιαυτό οι δύο τρείς επόμενες συνεδριάσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και χρειάζονται προσοχή.

Διαβάζοντας κάποιος τα παραπάνω μπορεί να υποθέσει ότι πάμε σίγουρα σε μικρή ή μεγάλη κατάρρευση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα παραπάνω είναι απλά ένα σενάριο το οποίο δυστυχώς για την ελληνική αγορά κατά την άποψή μας είναι το πιθανότερο με δεδομένη την τρέχουσα εικόνα του ΓΔ. 

Η διαδικασία όμως είναι δυναμική και αναπροσαρμόζεται καθημερινά.