Τι μας έδειξε η σημερινή συνεδρίαση;

2016-01-19 21:18

Μπορεί να μην μας έδωσε κλείσιμο πάνω από 565 μονάδες που επιζητούσαμε στο χθεσινό σχόλιο όμως μας έδωσε ένα διαφορετικό  τοπικού χαρακτήρα αντιστρεπτικό σχηματισμό   "τασούκι" και την υπέρβαση έστω και οριακά των 557 μονάδων.

δεν θα αναφερθούμε στη μεσοπρόθεσμη τάση που δεν έχει γίνει κάτι για να αλλάξει από καθοδική αλλά στην βραχυπρόθεσμη που συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία για να δώσει μια ανοδική αντίδραση.

Πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι το ημερήσιο κερί "τασούκι". Ο σχηματισμός αυτός εμφανίζεται σχετικά συχνά στο ΓΔ σε τοπικές αντιστροφές. Αυτό που έχει αξία είναι ότι είναι σχηματισμός σχετικά μεγάλης ευστοχίας και μεταφέρει την τάση που δημιουργεί , στην περίπτωσή μας την ανοδική, σε ποσοστό 80%,74% και 54% την 1η,3η και 5η ημέρα μετά την εμφάνισή του αντίστοιχα. Η ερμηνεία των παραπάνω πιθανοτήτων είναι ότι το αυριανό κλείσιμο θα είναι με πιθανότητα 80%, υψηλότερο από  το σημερινό και αντίστοιχα το κλείσιμο της Παρασκευής με πιθανότητα 74% και της ερχόμενης Τρίτης κατά 54% υψηλότερο από το σημερινό χωρίς να προσδιορίζεται ποσοστιαίος στόχος για την τιμή.  (Από τα ποσοστά είναι εμφανής ο βραχυπρόθεσμος χαρακτήρας της δημιουργούμενης  τάσης αφού 5 ημέρες μετά  οι πιθανότητες βρίσκονται στα όρια του τυχαίου 54/46).

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η οριάκη υπέρβαση των 557 μονάδων που δείχνει διάθεση αντίδρασης από το ΓΔ.

Υπάρχει βέβαια και ένα αρνητικό στοιχείο για τη συνέχεια του ΓΔ. Η μη συμμετοχή των τραπεζικών τίτλων δεν πρόκειται να αφήσει το ΓΔ να πάει ψηλά. Η στάθμισή τους είναι μεγάλη, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή προ των ΑΜΚ και αν δεν πάρουν τη "σκυτάλη της ανόδου"  οι τράπεζες αύριο δεν φαίνεται να υπάρχει ανοδική συνέχεια.

Αντιστάσεις 565,573,582 μονάδες. Στηρίξεις 557,543,532 μονάδες.