Τράπεζες 25-04-16 (ΑΛΦΑ-ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ-ΠΕΙΡ)

2016-05-24 21:43

Δεν τα κατάφερε με την πολύ σημαντική αντίσταση στα 2,66ε η ΑΛΦΑ. Με ένα "κρεμασμένο" στο διάγραμμά της που το χαμηλό του φτάνει στα όρια του βραχυπρόθεσμου καναλιού C1-C2 οι επιλογές είναι περιορισμένες. Ή κρατάει το κάτω όριο του καναλιού (που είναι και σημείο εισόδου σε αυτή την περίπτωση) και ξαναδοκιμάζει να πετύχει κλέισιμο πάνω από 2,66€ ή δοκιμάζει την ισχύ των βασικών στηρίξεων  SMA20 και Τ1 σε μια πιο βαθιά διόρθωση.

Σχηματισμός αντιστροφής με ένα μεγάλο μαύρο κερί στη σημερινή συνεδρίαση. Πολύ πιθανή η δοκιμή του SMA20 και της Τ1 αλλά λιγότερο πιθανή η διάσπασή τους.

"Κρεμασμένος" και στο διάγραμμα της ΕΥΡΩΒ που επιβεβαιώνεται με κλέισιμο κάτω από 1,05. Η ανοδική επιστροφή δημιουργεί εικόνα που δεν  κλονίζει την ανοδική τάση τουλάχιστον προς το παρόν.

Ακόμη πιο καλή η τεχνική εικόνα της ΠΕΙΡ η οποία απλά επιβεβαίωσε την ανοδική διάσπαση του επιπέδου της πρόσφατης ΑΜΚ. Αν η αγορά δεν γυρίσει καθοδικά, όπως ήδη έχουμε επισημάνει ίσως η ΠΕΙΡ να είναι ο νέος "δρομέας" του τραπεζικού κλάδου.