Τράπεζες 26-05-16 (ΑΛΦΑ-ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ-ΠΕΙΡ)

2016-05-25 22:25

Η μετοχή της ΑΛΦΑ έφτασε στο κάτω όριο του βραχυπρόθεσμου ανοδικού καναλιού C1-C2 που στο χθεσινό σχόλιο χαρακτηρίσαμε ώς πιθανό σημείο εισόδου. Δεν μπορούμε λοιπόν να αποκλείσουμε την έναρξη ανοδικής κίνησης χωρίς όμως να μπορούμε να προεξοφλήσουμε το εύρος της, αν και πιθανός στόχος είναι στα 2,66€. Αν η μετοχή όμως δεν μας κάνει τη χάρη να γυρίσει ανοδικά τότε θα δοκιμαστεί το δίχτυ ασφαλείας (SΜΑ20 και Τ1).

Αντίστοιχη και η κίνηση της  ETE. Στο χθεσινό σχόλιο γράψαμε "Πολύ πιθανή η δοκιμή του SMA20 και της Τ1 αλλά λιγότερο πιθανή η διάσπασή τους." Εφτασε στον SMA20 και αντέδρασε ανοδικά στη συνέχεια και έτσι και εδώ είναι πιθανή μια ανοδική κίνηση προς τα 0,31€ και ψηλότερα. Και εδώ το δίχτυ ασφαλείας είναι η Τ1 με τη βοήθεια του SΜΑ30.

H ΕΥΡΩΒ δεν υποχώρησε κοντά σε κάποια από τις στηρίξεις της και έτσι έχει κάποια καθοδικά περιθώρια ακόμη αν και τα 1,05€ φαίνεται οτι αντέχουν. Σε κάθε περίπτωση τίποτε δεν χαλάει μέχρι τον SMA20 που βρίσκεται ακόμη μακριά.

Και εδώ το χαμηλό της ημέρας βρέθηκε κοντά στον SMA20 αλλά δεν τον απείλησε γεγονός που αφήνει κάποια καθοδικά περιθώρια ακόμη. Η βασική στήριξη βρίσκεται ακόμη μακριά και έτσι η μεσοπρόθεσμη τάση δεν απειλείται ακόμη και αν συνεχίσει η μετοχή καθοδικά. Το μόνο που θα συμβεί σ' αυτή την περίπτωση είναι να αναθεωρηθεί η εκτίμησή μας για την ανάληψη από μέρους της ΠΕΙΡ του ρόλου του οδηγού του τραπεζικού κλάδου στη συνέχεια.

Οι τράπεζες που διόρθωσαν πιό έντονα από το υπόλοιπο ταμπλώ έχουν τις πιθανότητες να οδηγήσουν ξανά την αγορά ανοδικά αν αντιδράσουν από τις στηρίξεις που έχουν ήδη συναντήσει (ΑΛΦΑ- ΕΤΕ) ή πιθανόν να συναντήσουν τις επόμενες δύο ημέρες (ΕΥΡΩΒ-ΠΕΙΡ). Αν χάσουν όμως τις στηρίξεις χωρίς ακόμη να υπάρχει ζήτημα με την μεσοπρόθεσμη τάση θα σπρώξουν την αγορά σε βαθύτερη διόρθωση.