Τράπεζες 27-05-16 (ΑΛΦΑ-ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ-ΠΕΙΡ)

2016-05-26 23:15

Όπως ακριβώς περιμέναμε η ΑΛΦΑ αφού δοκίμασε το κάτω όριο του καναλιού C1-C2 γύρισε ανοδικά και έκλεισε με θετικό πρόσημο, μόνη από τον τραπεζικό κλάδο. Ο στόχος βρίσκεται στα 2,66€ τα οποία αν υπερβεί θα σηματοδοτήσει το τέλος της διόρθωσης και την επανεκκίνηση της ανόδου.Αντίθετα όπως έχουμε ήδη τονίσει αν χάσει το κανάλι C1-C2 το δίχτυ ασφαλείας βρίσκεται στην Τ1 και τον SMA20.

Μπορεί η ΕΤΕ να έκλεισε με αρνητικό πρόσημο αλλά δεν είχε μια αρνητική συνεδρίαση. Αφού επιβεβαίωσε την στήριξή της στην Τ1 και το πρόσφατο χαμηλό στα 0,288€ γύρισε ανοδικά για να κλέισει αρκετά ψηλότερα. Δεν πρέπει να χαθεί πλέον το επίπεδο των 0,288€ γιατί έτσι ολοκληρώνεται αντιστρεπτικός σχηματισμός που οδηγεί αρκετά χαμηλότερα.

Πραγματοποίησε μια ενδοσυνεδριακή βουτιά μέχρι το πρόσφατο χαμηλό στα 1,02€ και γύρισε στη συνέχεια ανοδικά κλέινοντας αμετάβλητη. Αν και υπάρχουν ακόμη λίγα περιθώρια να κινηθεί καθοδικά δεν πρέπει να χάσει πλέον τα 1,02€ αφού έτσι θα ολοκληρώσει αντιστρεπτικό σχηματισμό που οδηγεί κάτω από τα 0,90€.

Διέσπασε τον SMA20 καθοδικά αλλά στηρίχθηκε στο πρόσφατο χαμηλό στα 0,273€ χωρίς όμως να καταφέρει να αντιδράσει ανοδικά κλέινοντας άσχημα στο -4%. Μονάδρομος η ανοδική αντίδραση αύριο αν δεν θέλει να δοκιμάσει την στήριξη της Τ1.

Γενικά

Οι τρείς από τους τέσσερεις τραπεζικούς τίτλους (πλην ΑΛΦΑ) έχουν φτιάξει ημιτελείς αντιστρεπτικούς σχηματισμούς διπλής κορυφής που θα ενεργοποιηθούν αν διασπαστούν οι γραμμές λαιμού που βρέθηκε το χαμηλό τους στην σημερινή συνεδρίαση. 

Με δεδομένη την σχετικά υψηλή πιθανότητα η ΑΛΦΑ να συνεχίσει ανοδικά αλλά και τις υπόλοιπες να βρίσκονται σε οριακό σημείο θεωρούμε αρκετά πιθανό να αντιδράσουν ανοδικά ακυρώνοντας τους σχηματισμούς ή "χτίζοντας" δεξιούς ώμους μετατρέποντας τις ημιτελείς διπλές κορυφές σε σχηματισμούς ΩΚΩ.

Το αν τελικά θα ακυρωθούν οι αντιστρεπτικοί σχηματισμοί ή θα μετατραπούν σε ΩΚΩ θα το μάθουμε λίγο αργότερα όταν οι τράπεζες θα έχουν πετύχει νέα υψηλά (ακύρωση) ή θα απειλούν ξανά με διάσπαση ή θα διασπάσουν τις γραμμές λαιμού (ενεργοποίηση ΩΚΩ). Τότε θα πάρουμε μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα αποφάσεις.